ELZ Westhoek * Psychosociaal Aanbod

Het psychosociale aanbod vormt een uitgebreid antwoord voor diverse problematieken. Voor zorg- en hulpverleners is het echter zelf vaak zoeken waar men cliënten best naartoe kan leiden.

Vanuit Eerstelijnszone Westhoek werd een eenvoudige infofiche opgesteld naar burgers toe. Deze wordt oa binnenkort verspreid via de vaccinatiecentra van Ieper en Poperinge. Op een laagdrempelige manier wordt info aangeboden zodat een eerste stap makkelijk zelf kan gezet worden door de burger.

pdf bestandELZ Westhoek - flyer psychosociaal aanbod 2021.pdf (4.48 MB)

Het project EersteLijnsPsychologische Zorg Kwadraat (ELP) heeft een bekendmakingsfilmpje gemaakt om het huidige aanbod (gesprekken bij een eerstelijnspsycholoog aan verlaagd tarief) onder de aandacht te brengen voor doelgroep: kinderen en jongeren- volwassenen- ouderen. ELP is een federaal project aangestuurd door de netwerken Geestelijke GezondheidsZorg om zo het aanbod en de toegankelijkheid van de eerstelijn uit te bouwen.

We merken dat heel veel mensen (het ruime publiek) niet op de hoogte zijn. Door het verspreiden en vertonen van dit filmpje in jullie setting helpen jullie mensen vlugger hun weg vinden wanneer ze het moeilijk hebben.

Een oproep dus, om te delen via sociale media, via mailing en de vraag om het filmpje waar mogelijk te vertonen in wacht- en onthaalruimtes.

Alvast van harte bedankt!