Kindervaccinatie

Vaccinatie voor kinderen van 5 tot 11 jaar

Net zoals de volwassenen krijgen alle kinderen tussen 5 en 11 jaar begin januari een schriftelijke uitnodiging voor vaccinatie van de Vlaamse overheid. In tegenstelling tot de volwassenen moeten de ouders zelf een moment voor de kinderprikken inboeken

De kinderen krijgen een aangepast pediatrisch vaccin van Pfizer. De aangepaste dosis is één derde dosis van het vaccin voor volwassenen. Net zoals de volwassen, krijgen de kinderen 2 prikken, met een tussentijd van 21 dagen. 

Hoe een afspraak inboeken? 

Ouders kunnen op myhealthviewer.be of mijngezondheid.be kijken of hun kind al ‘geactiveerd’ werd. Ze vinden er ook de code om de afspraak in te boeken (een afspraak per kind). Dit kan via de website, via de QR-code met de smartphone of via het gratis nummer van het callcenter 0800 30 70 4 (van maandag tot vrijdag van 9.30 u. tot 17 uur - op zaterdag van 9 tot 13 uur).

Waar? 

Meld je op het tijdstip van je afspraak aan in het: 

Vaccinatiecentrum Westhoek, Ter Waarde 1, 8900 Ieper.

Wat mee te brengen naar het vaccinatiecentrum?

  • De uitnodigingsbrief of het e-ticket per kind
  • De toestemmingsbrief voor de vaccinatie van je kind(eren) (deze brief ontvang je ook thuis samen met een infobrief van Vaccinatiecentrum Westhoek). docx bestandToestemmingsbrief (2.17 MB)
  • de Kids-ID of ISI+-kaart of een klever van de mutualiteit van je kind(eren)
  • een mondmasker voor je kind(eren) (vanaf 6 jaar verplicht)

Vaccinatiecentrum Ieper

Vaccinatiecentrum Ieper

  • Adres: Ter Waarde 1, 8900 Ieper
  • Mail: vaccinatiecentrum@ieper.be
  • Telefoon: 0800 30 70 4 (gratis nummer), van maandag tot vrijdag van 9.30 u. tot 17 uur. Op zaterdag van 9 tot 13 uur

 

Heeft u een klacht betreffende onze vaccinatiecentra? Dan kunt u via deze weg een formulier invullen. Uw klacht wordt met zorg en discreet behandeld.

 

Inschrijven op de QVAX-reservelijst