ELZ Westhoek - Verhuis vaccinatiecentra

  • 24 augustus 2021

 Verhuis vaccinatiecentra 

Het opengaan van de schoolpoorten op 1 september valt dit jaar samen met het sluiten van Sporthal 2 als covid-vaccinatiecentrum Ieper. Twee dagen later worden ook de laatste prikken gezet in vaccinatiecentrum Poperinge. De sporthallen staan vanaf dan opnieuw open voor hun oorspronkelijke doel.
De vaccinatiecentra van Eerstelijnszone Westhoek worden ondergebracht op een nieuwe vestiging: de oude lokalen van de verpleegopleiding Vives in Auris te Ieper. De eerstvolgende vaccins worden daar toegediend vanaf 7/9 en gaan minimaal door tot 15/10. Nadien wordt beslist over een mogelijke verlenging op basis van richtlijnen uitgevaardigd door de overheid. Een nieuwe locatie, maar dezelfde kwaliteit van zorgverstrekking en motivatie van onze vrijwilligers!
Het vaccinatiecentrum op de nieuwe vestiging te Ieper zal telkens zijn deuren openen op woensdag van 12u30-16u30 en op zaterdag van 9u-13u.


 Laatste oproep 

De eindmeet van de vaccinatiecampagne is in zicht, de eindspurt ingezet. De Vlaamse vaccinatiecentra hebben een fantastische prestatie neergezet: op 6 maanden kreeg meer dan 90% van de volwassen bevolking een eerste prik, wat uniek is in de wereld.
Om een zo optimaal mogelijke bescherming te bekomen, lanceert het Agentschap Zorg en Gezondheid een oproep aan alle zorg- en welzijnsprofessionals om patiënten en cliënten die niet gevaccineerd zijn, nog eens extra te sensibiliseren. Mensen die twijfelen kunnen misschien over de schreef getrokken worden door info op www.laatjevaccineren.be. Vaccintwijfelaars die eerder geweigerd hebben kunnen op die website hun weigering intrekken en alsnog een vaccincode krijgen. Dit is de rechtstreekse link naar info over het intrekken van de weigering. Meer info lees je hier.
Concreet voor onze eerstelijnszone is de allerlaatste kans om je te laten vaccineren tegen covid-19 op 18/9, dan volgt op 9/10 de allerlaatste 2e prik die wordt gezet in deze vaccinatiecampagne.

 Derde prik 
Er wordt een derde prik voorzien voor mensen uit bepaalde risicogroepen (personen met een immuniteitsstoornis), deze zal gezet worden van 15/9 tot 9/10 in de nieuwe vestiging in het Auris-gebouw te Ieper.