ELZDruivenstreek mondmaskers

ELZ-Druivenstreek verrast eerstelijnswerkers met gepersonaliseerd mondmasker

 

De Eerstelijnszone Druivenstreek verrast deze week alle eerstelijnszorgverleners uit hun zone met een ‘ELZ Druivenstreek mondmasker’. “Als dank voor al hun inzet in deze moeilijke tijden, mochten we wel iets doen om onze appreciatie voor hun werk te uiten, niet? zegt Laurence van Goethem, medewerkster van ELZ Druivenstreek.

In 2019 werd de Eerstelijnszone Druivenstreek, opgericht met als hoofddoel het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen. Concreet gaat het over een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Tervuren, Hoeilaart en Overijse. Nog voor de ELZ goed en wel werd opgericht brak de coronacrisis uit in ons land en ook deze zone kreeg het hard te verduren. Meteen kreeg de ELZ een belangrijke opdracht om samen met de lokale besturen, de crisis te managen. Van de brontracing, tot het informeren van burgers en zorgverleners, van de oprichting van de test- en vaccinatiecentra tot het managen van het dagelijks bestuur.

Maar niet alleen de lokale besturen en de personeelsleden van de Eerstelijnszone hebben bergen werk verzet, ook de mensen die dagelijks in het veld staan hebben een zware periode achter de rug.

“We vonden het erg belangrijk om onze eerstelijnswerkers duidelijk te maken dat we hun inzet enorm waarderen. Daarom besloten we mondmaskers te laten drukken en ze te schenken aan de zorgverstrekker uit onze Eerstelijnszone.” zegt Lukas Schillebeeckx, communicatieverantwoordelijke van ELZ Druivenstreek.

De mondmaskers werden ontworpen en bedrukt door de firma The Stuff, een lokaal bedrijf werkzaam in Tervuren. Uiteraard gaat het over kwalitatieve, wasbare maskers die op een coronaveilige manier met de post verstuurd werden of via de vertegenwoordiger van de beroepsgroep op dit moment verdeeld worden.

“De mondmaskers zullen nog lange tijd in onze samenleving circuleren, zeker binnen de zorgsector. Laten we zeggen dat het een win-win verhaal is: bruikbaar voor de zorgverleners en goede reclame voor onze Eerstelijnszone.” besluit Dirk Devroey, professor huisartsengeneeskunde en voorzitter van ELZ Druivenstreek

mondmaskers ELZDruivenstreek