De Zorgraad ELZOH laat je graag kennismaken met thema’s die leven in onze eerstelijnszone. Daarom organiseren we regelmatig webinars waarin onze partners je graag onderdompelen in hun projecten.

Deze thema's kwamen al aan bod tijdens de ELZOH-webinars. Onderaan deze pagina kan je ze allemaal herbekijken.

 • Transitie 'Slagkrachtige Zorgraden' - 16 maart 2023
  In dit ELZOH-webinar geven we een korte uitleg over de overgangsperiode van de eerstelijnszones richting het nieuwe besluit van de Vlaamse regering dat in voege zal gaan op 1 januari 2025. Omdat we weer in een overgangsperiode komen, willen we samen met jullie ook enkele concrete acties voor deze overgangsperiode bepalen. Kortom: enkele acties die we met ELZOH willen uitwerken, maar waarvoor we ook jou nodig zullen hebben!
  Door Team ELZOH
 • Herstelacademie Zuidoost Hageland - 18 januari 2023
  De Herstelacademie Zuidoost Hageland biedt cursussen die focussen op het vaardiger worden in het leven met een psychische kwetsbaarheid. Je krijgt meer informatie over de werking en de modules.
  Door Els Roevens, GGZ-medewerker Herstel en Ervaringsdeskundigheid en ervaringsdeskundige Nina Sitskoorn van AZ Tienen
 • Mind The Gap - 18 januari 2023
  Mind The Gap wil een structureel antwoord bieden op het toenemend aantal dak- en thuisloze jongvolwassenen. Je verneemt meer over het thema dak- en thuisloosheid bij jongvolwassenen op basis van recent onderzoek.
  Door Anneleen Giedts
 • Verbonden in ZOHrg - 14 juni 2022
  Het Chronic Care project, beter bekend als ‘Verbonden in ZOHrg’ loopt ondertussen bijna 5 jaar. Benieuwd naar hun acties? Interesse om te weten wat het nieuwe zorgpad Chronische pijn inhoudt? Of benieuwd of er bij jou in de buurt een Zorgzame Buurt opstart? Je komt er alles over te weten!
  Door Hannelore Storms, coördinator, Sigrid Van de Poel, actiecoach Chronische pijn en Ann Li, actiecoach Zorgzame buurt
 • Bewegen Op Verwijzing (BOV) - 14 juni 2022
  Bewegen Op Verwijzing wil kwetsbare mensen stimuleren om meer te gaan bewegen, op een laagdrempelige manier én dichtbij huis. Wanneer gebeurt de doorverwijzing door een arts? Wie zijn de coaches en hoe gaan ze te werk? Wat houdt groepscoaching in? Ontdek de lokale info en good practices.
  Door dr. Carla Delmulle en de lokale Bewegen Op Verwijzing-coaches
 • Wegwijs in het GGZ-landschap - 25 oktober 2021
  We nemen je in vogelvlucht mee door het aanbod en netwerk van de geestelijke gezondheidszorg in Zuidoost Hageland. Je maakt kennis met de Psychewaaier en Psychewijzer, en krijgt een update over de nieuwe ontwikkelingen.
  Door Daisy Menten, Coördinator Supportteam GGZ (Alexianen Zorggroep Tienen)
 • Patiëntenpanel RZ Tienen - 25 oktober 2021
  RZ Tienen start met een Patiëntenpanel: wie, wat, waarom. Je verneemt er alles over tijdens dit webinar.
  Door Eva Marie Castro & Sigrid Van De Poel, dienst Kwaliteit RZ Tienen
 • Vaccinatiecijfers in ELZOH - 25 oktober 2021
  Een eerste terugblik op de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in Eerstelijnszone Zuidoost Hageland.
  Door Melissa Aerts, stafmedewerker ELZOH en programmamanager Vaccinatie
 • Projectvoorstelling Community Health Workers - 18 mei 2021
  Het gloednieuwe project van de Community Health Workers werd toegelicht. Community Health Workers hebben de taak om mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties de nodige begeleiding te geven en de weg te wijzen naar en in de Belgische gezondheidszorg. Ze zoeken mensen op en leggen contacten om hen te informeren over gezondheid en gezondheidszorg.

Hou onze agenda in de gaten voor nieuwe edities!

Jouw project in de kijker?

Wil jij jouw project in Zuidoost Hageland ook eens in de kijker zetten bij het breed netwerk van onze eerstelijnszone. Neem dan contact op met team ELZOH en dan bekijken we samen de opties.

Herbekijk de ELZOH-webinars

Video's