Folder contactonderzoek Covid-19

  • 28 mei 2020

 

Om te vermijden dat COVID-19 zich na de versoepeling van de maatregelen opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse overheid contactonderzoek uit. Wanneer iemand positief test op een COVID-19-test, start dit contactonderzoek. 

Aan de persoon die positief testte, wordt gevraagd met wie hij contact heeft gehad. Het is immers mogelijk dat die personen ook besmet zijn. De contactpersonen worden daarop ook gebeld of bezocht. Ze krijgen advies over wat ze moeten doen om te vermijden dat ze op hun beurt anderen besmetten. 

Logo Dender vzw verspreidt folder

Om antwoorden te geven op de vragen van betrokkenen en hun contacten over dit onderzoek, maakte de Vlaamse overheid een folder op. Deze wordt via de Logo's actief verspreid naar onder andere huisartsen, ziekenhuizen en lokale besturen. 

Meer info over het contactonderzoek en de digitale folder vind je terug op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Digitale versies van de folder in andere talen vind je hier

Ben je ook geïnteresseerd om folders te ontvangen? Dan kan je via dit formulier je bestelling doorgeven. Ook als je reeds folders ontving, en graag wil bijbestellen, kan dat via hetzelfde formulier.