Forum - Eerstelijnszone Regio Aalst i.s.m. Logo Dender vzw (23 maart 2021)

  • 4 maart 2021
logo en Elz

 

 

Forum Eerstelijnszone Regio Aalst i.s.m. Logo Dender vzw

23 maart 2021 (12u - 14u30)

We gaan in samenwerking met Logo Dender vzw en twee enthousiaste gastsprekers op zoek naar antwoorden en inspiratie rond het thema 'mentale gezondheid' en (on)gelukkig zijn. Voordat we dit thema doorgronden staan we stil bij de inhoudelijke planning van de zone en samenwerking met Logo Dender vzw. 

Een gelukkig leven … Dat wensen we elkaar allemaal toe. Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies? Om op die vraag te kunnen antwoorden, verzamelde Gezond Leven alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk in de geluksdriehoek.  

In deze toelichting rond ‘Geluk zit in een klein driehoekje’ leer je de geluksdriehoek van dichtbij kennen: van de bouwblokken van geluk tot de oranje bol die ons soms uit balans brengt. We toveren de informatie uit de driehoek tot leven zodat je daarna zelf aan de slag kunt met je geluksgevoel.

 Daarna luisteren we naar het verhaal van Jef Willem. In 2020 startte hij met Nicolas Overmeire & Bram Steenbrugge de podcast ‘Onbespreekbaar’ waar ze na enkele maanden de Top 10 van Belgische podcasts behaalden en bijna de volledige Vlaamse pers. Ondertussen werden ze door veel organisaties uitgenodigd om te komen spreken over mentale gezondheid.

Ze willen met hun verhaal het taboe van het thema doorbreken en 'je eens minder goed in je vel voelen' bespreekbaar maken. Interessant voor ons als Eerstelijnszone: hoe bereiken we doelgroepen in het kader van mentale gezondheid? En hoe bouwen we een brug tussen nulde, eerste en tweede lijn? 
 


Programma

12u: Welkom en toelichting ELZ Regio Aalst 
Eva De Medts (Stafmedewerker ELZ Regio Aalst)

12u10: Welkom en toelichting Logo Dender vzw
Catherine De Koker (Stafmedewerker Logo Dender vzw)

12u20: “Geluk zit in een klein driehoekje”
(Daan Gielen, Stafmedewerker mentaal welbevinden bij Gezond Leven)

13u10: Vragenronde 'Geluksdriehoek'

13u20: Inleiding 'Onbespreekbaar'
Yoshi Vervaet (Stafmedewerker ELZ Regio Aalst)

13u30: Onbespreekbaar - Over hun verhaal en podcast rond mentale gezondheid
(Jef Willem & Nicolas Vermeire)

14u20: Vragenronde 'Onbespreekbaar'

14u30: Slot
 


Voor wie? Alle zorg- en welzijnsprofessionals uit Eerstelijnszone Regio Aalst.

Wanneer? Dinsdag 23 maart 2021 van 12u - 14u30. 


Hoe deelnemen?  

Na inschrijving ontvang je één dag vooraf een e-mail met een link waarmee je online kan deelnemen aan het webinar. Indien je niet kan deelnemen maar wel interesse hebt, kan je steeds je gegevens achterlaten via de inschrijflink om nadien de opname te ontvangen. 
 

Schrijf je hier in!