Gent maakt gebruik van QVAX om reservelijst voor vaccinaties aan te leggen

  • 12 april 2021

De Stad Gent zal vanaf woensdag 14 april 2021 werken met QVAX waarbij mensen zich kunnen inschrijven op de reservelijst voor Covid-19-vaccinatie. Open plaatsen in het Gentse vaccinatiecentrum zullen dan in eerste instantie aangeboden worden aan mensen die zich op de QVAX-lijst hebben ingeschreven, en die op dat moment behoren tot de prioritaire doelgroep voor vaccinatie.

De Stad Gent en Eerstelijnszone Gent kiezen er al sinds de start van de vaccinatiecampagne resoluut voor om de Vlaamse prioriteiten in vaccinatie te volgen. Daarom gaat de Stad nu ook in zee met QVAX. Dat systeem kan gebruikt worden als er last-minute annuleringen zijn of als mensen niet komen opdagen voor hun vaccinatie. In Gent boeken mensen zelf hun afspraak in waardoor het aantal mensen dat niet opdaagt heel beperkt is, maar geen enkele dosis mag verloren gaan.

QVAX selecteert automatisch mensen die op dat moment behoren tot de prioritaire doelgroep voor vaccinatie (naar leeftijd, chronische patiënten, …) en die aangegeven hebben dat ze zich snel naar het vaccinatiecentrum kunnen begeven. Het is niet zo dat wie als eerste ingeschreven is op de reservelijst dan ook als eerste uitgenodigd zal worden. De prioritaire doelgroepen voor vaccinatie worden ook binnen de reservelijst gerespecteerd.

Indien de reservelijst onvoldoende resultaten oplevert of onder grote tijdsdruk (eenmaal gedoseerd zijn vaccins een zeer beperkte tijd houdbaar) zullen op dat moment als back-up nog steeds vaccins aangeboden worden aan de interventie-eenheden van politie en brandweer, zodat echt geen enkel vaccin verloren gaat.

Inschrijven kan via de website van QVAX.