Mondgezondheid

Logo Gezond+, in samenwerking met de lokale besturen, ELZ Scheldekracht, Artevelde Hogeschool en het consortium Gezonde Mond (Vlaams Instituut Mondgezondheid), vestigen graag jouw aandacht op een beurs van het Fonds Dr. Daniël De Coninck. Met deze beurs kan je ervaring opbouwen in nieuwe of versterkte vormen van samenwerking tussen eerstelijnsactoren. De beurs ondersteunt individuele eerstelijnsprofessionals om in te zetten op samenwerking.

Concreet kadert deze oproep in een actieplan rond mondgezondheid voor de regio eerstelijnszone Scheldekracht (=Wachtebeke, Lochristi, Destelbergen, Merelbeke, Melle, Laarne, Wetteren en Wichelen). We zetten in op preventie en screening met doorverwijzing naar een tandarts en/of mondhygiënist.

Wie wordt er gezocht?

  • Heb jij interesse om mee te stappen in de promotie van mondzorg bij jonge gezinnen in onze regio?
  • Heb je interesse in onderzoek/innovatie?
  • Ben je als eerstelijnsprofessional actief in de eerste lijn (verplegend personeel, verzorgende of zorgkundige, huisarts, maatschappelijk werker, ergotherapeut, psycholoog, kinesist, diëtist, logopedist, apotheker, begeleider binnen het VAPH of jeugdhulpverlening, ....)?
  • Heb je affiniteit met mondgezondheid?

Dan is deze uitdaging perfect voor jou!

Je staat er niet alleen voor!

Vanuit de beurs kan je vergoed worden voor een bedrag van maximaal 35 000€ (waarbij materiaalkosten niet in aanmerking komen).

De Artevelde Hogeschool zal instaan voor de wetenschappelijke ondersteuning; van het schrijven van jouw kandidaat dossier, het bepalen van de onderzoeksvraag (in overleg) tot de wetenschappelijke verankering. Daarnaast kan je rekenen op praktische en inhoudelijke ondersteuning van Logo Gezond+.

Geïnteresseerd in deze beurs? Graag meer informatie?

Kandidaten dienen in ten laatste op 28 augustus 2023.

De kennis die in de praktijk wordt opgebouwd kan breed gedeeld worden met andere mondzorgpartners.