Gezondheidscheque

  • 9 maart 2021

Covid19 verscherpt het belang van een gezonde(re) leefstijl.

Met een Gezondheidscheque worden mensen toegeleid naar gezondheidsprogramma’s, zodat finaal hun gezondheidstoestand zowel op korte- als lange termijn verbetert.

De Gezondheidscheque kan nu ook gebruikt worden door mensen met een Verhoogde Tegemoetkoming.

Dit betekent dat de Cheque van 45 € geldig is voor 65.000 mensen met een chronische aandoening én nu ook bijkomend voor 18.000 mensen met VT in ELZ regio Menen en ELZ regio Kortrijk. Met de Cheque wordt een belangrijk bedrag van het persoonlijk aandeel bij een leefstijlprogramma voeding, beweging, mentaal welbevinden en/of rookstop terugbetaald.

Wat kan je met de Cheque doen?

  • Publiceer de Gezondheidscheque via jullie communicatiekanalen
  • Bezorg een uitgedrukte cheque aan cliënten
  • Idealiter krijgt een cliënt vanuit jullie organisatie uitleg over het nut van leefstijlprogramma’s en indien nodig hulp bij toeleiding naar een verstrekker 

Aan de Cheque zijn er voor jullie organisatie geen kosten verbonden, de financiering van de Cheque gebeurt door het Chronic Care project www.debrugzorgt.be en de Koning Boudewijnstichting. De opvolging gebeurt door Logo Leieland.

Logo Leieland biedt ook een gratis vorming aan voor groepen vrijwilligers en/of kwetsbare mensen in jullie organisatie waarin het belang van leefstijl, drempels om in te stappen in een leefstijlprogramma, de gezondheidscheque en voorstelling van De Brug aan bod komen. Meer info via johan@logoleieland.be

Deze actie is een initiatief van Logo Leieland in samenwerking met De Brug vzw.