Griepvaccinatiecampagne

  • 27 oktober 2021

Griep treft elke winter gemiddeld 1 op 10 mensen. Meestal genezen ze vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte.

Een jaarlijkse griepprik biedt de beste kans om zonder de ziekte de winter door te komen. Ben je gevaccineerd dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch de griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking veel kleiner.

Extra belangrijk in coronatijd

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie meer dan ooit belangrijk. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties voor de griep.

 

Het Agentschap Zorg en Gezondheid lanceert daarom verschillende campagnes om mensen aan te zetten tot griepvaccinatie telkens met digitale bestanden die gedownload kunnen worden:

Voor meer informatie over de campagnes en menukaarten op maat van jouw organisatie, neem dan zeker een kijken op de website van Logo Brugge - Oostkust.