GROOT NIEUWS: onze mantelzorgbrochure is er!

  • 24 januari 2022

Het voorbije jaar zette de werkgroep mantelzorg in ELZ WE40 zich in om een brochure op te stellen met informatie rond mantelzorg voor de bewoners van Zedelgem, Oostkamp, Jabbeke en Beernem. In de brochure staan we stil bij wat mantelzorg nu precies is en waar de mantelzorger en/of persoon met een zorgvraag terecht kan voor financiële en praktische ondersteuning.

De werkgroep, met vertegenwoordiging van verschillende partners, zette zich in om duidelijke en overzichtelijke brochure op te stellen die een handvat biedt voor zowel zorgaanbieder, mantelzorger als persoon met een zorgvraag.

Onze brochure kan je hier digitaal inkijken en downloaden.

Ken je collega’s binnen je discipline die misschien interesse hebben in de brochure? Stuur dit bericht gerust door.

We drukten een beperkte oplage van onze brochure. Enkele exemplaren worden opgestuurd naar de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen die actief zijn in onze zone, naar de sociale diensten van de gemeente, de Lokale Dienstencentra, palliatieve zorg, diensten oppas, gezinshulp, apothekers en de mantelzorgverenigingen.

Ben je thuisverpleegkundige of huisarts in ELZ WE40? We reserveerden enkele gedrukte exemplaren voor jou. Vraag ze gratis op via  info@we40.be.

Wens je onze brochure in een andere taal te lezen, dan kan je het document opladen in google translate. Er is een vertaling mogelijk in meer dan 60 talen.