Help een natuurrugzak uitbouwen voor ouderen en mensen met dementie

  • 17 oktober 2020

In het project Zilvergroen willen we de natuur binnenbrengen bij ouderen en tegelijkertijd de mogelijkheid scheppen om met beperkte mobiliteit in de buitenlucht aan natuurbeleving te doen. Heel wat onderzoeken hebben immers aangetoond dat natuur belangrijke gezondheidseffecten heeft, ook bij ouderen! Met natuurkoffers, met daarin heel wat verschillende materialen die te maken hebben met natuur, komen we aan beide doelstellingen van het project tegemoet. 
                  
Om de rugzakken te vullen, doen we graag beroep op ideeën en kennis van mensen die vaak met ouderen werken of ermee in contact komen.

ENQUÊTE

We willen de rugzakken niet alleen vullen met materiaal uit de natuur dat onze zintuigen prikkelt, we willen met onze rugzakken de mensen ook stimuleren om in de buitenlucht de natuur te laten beleven. Met deze enquête willen we zoveel mogelijk natuurherinneringen verzamelen, ook van mensen met dementie. Daarnaast vragen we naar leuke ideeën voor de inhoud van de natuurrugzakken. Mensen die werkzaam zijn in woonzorgcentra zijn een belangrijke doelgroep, maar ook anderen mogen gerust hun ideeën met ons delen!

Vul de enquête hier in!

Bekijk de filmpjes voor meer informatie en inspiratie

https://www.youtube.com/watch?v=DtK81KB85lY 

https://www.youtube.com/watch?v=UW1x3M1kZ78

     
 Alvast bedankt!                              
                               
Elien Desnerck en Frederik Van Beveren

Regionaal Landschap Meetjesland VZW

Sabine Boerjan

Expertisecentrum Dementie Paradox