Heropening triagepost Antwerpen Zuid - naast het UZA

  • 3 augustus 2020

Vanaf 27 juli zijn in Antwerpen alle triageposten weer open omdat het aantal coronabesmettingen stijgt. Drie van de vier triagecentra in Antwerpen zijn altijd opengebleven. Dat van Wilrijk niet en gaat nu dus ook weer open, maar op een andere locatie, naast het UZA.

In Antwerpen-Zuid gaat opnieuw een triagepost voor COVID-19 open omdat er weer meer besmettingen zijn.  " We doen dat om de huisartsen te ontlasten want de reguliere zorg neemt ook enorm toe. En die combinatie binnen de huisartsenpraktijken is bijna niet meer houdbaar", zegt dokter Venetia Andreokos, voorzitster van de Huisartsenkring Antwerpen-Zuid en zelf ook huisarts in Hoboken Polderdorp. 

Het triagepunt in Wilrijk sloot enkele weken geleden de deuren omdat het aantal coronapatiënten daalde maar nu gaat het triagepunt dus weer open. "Dankzij de ervaring die we hebben opgedaan, kunnen we ook snel weer opstarten", aldus nog Andreakos.

Nieuwe locatie

Er is ook een nieuwe locatie voor de triagepost voor Antwerpen-Zuid. Die is niet meer in Wilrijk maar naast het UZA. "Die locatie is vooral gekozen omdat het UZA een container voor ons ter beschikking heeft gesteld. En omdat onze vorige locatie in Wilrijk niet meer beschikbaar is. Het grote voordeel is dat we ook vlakbij de spoedgevallendienst zitten en een patiënt snel kunnen doorverwijzen als dat nodig is", zegt Andreakos. 

De nieuwe triagepost in Antwerpen-Zuid gaat open op maandag 27 juli. Voor een verwijzing moet je eerst contact opnemen met je huisarts. "Die boekt dan een afspraak in voor jou op de triagepost. In het weekend bel je eerst met de wachtpost van de huisartsen. Je kan de triagepost als patiënt dus niet zelf contacteren, dat moet via je huisarts gaan", geeft dokter Andreakos nog mee.