Ik zoek professionele hulp

1 Gezin 1 Plan

1 Gezin, 1 Plan biedt gratis zorg aan kinderen (tot 25 jaar) en gezinnen. Hulpverleners zoeken samen met het gezin naar de juiste ondersteuning om hun gezinsleven te verbeteren. Je kan aanmelden via het wijkcontactpunt in jouw buurt.

1 Gezin 1 Plan


Huis van het kind

In Huizen van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer.

Huis van het Kind Schoten

Huis van het Kind Stabroek

Huis van het Kind Antwerpen


Tejo

Tejo biedt gratis, kortdurend en anoniem psychologische hulp aan jongeren via individuele gesprekken (10 - 20 j) en groepsgesprekken (18 - 22j). Ze hebben vestigingen in onder meer Antwerpen en Schoten.

Tejo


Young FENIX

Young FENIX is een welzijnsorganisatie waar jongeren tussen de 12 en 25 jaar terecht kunnen voor lowkey, gratis en anonieme coaching.

Je kan hen bereiken via:

Wat je gender, huidskleur, geloofsovertuiging of seksuele oriëntatie ook mag zijn. Op Young FENIX kan je rekenen!

Young FENIX


PANGG 0-18

Voor lichte tot matige psychologische hulpvragen kunnen kinderen en jongeren tot en met 23 jaar terecht bij een psycholoog/orthopedagoog die aangesloten is bij het PANGG 0-18 netwerk. Er is de mogelijkheid tot individuele gesprekken (eerste sessie is gratis, daarna 4 of 11 euro/sessie) of groepssessies (2,5 euro/sessie). Meer informatie, en een lijst van aangesloten zorgverstrekkers vind je hier.

PANGG 0-18


CGG Antdante

Het jeugdteam van CGG Andante biedt hulp aan kinderen en jongeren van 4 tot 17 jaar, aan ouders en aan gezinnen met psychische moeilijkheden. De problemen waarvoor je in het jeugdteam terecht kan, zijn uiteenlopend van aard. Ze werken bij voorkeur na verwijzing van een huisarts of andere zorgprofessional.

CGG Andante


CGG Vagga

CGG Vagga biedt gespecialiseerde behandeling aan kinderen, volwassenen en ouderen met ernstige psychische problemen of stoornissen en hun omgeving. De jeugdteams van VAGGA zijn er voor (gezinnen van) kinderen en jongeren van 0 t.e.m. 17 jaar die te maken hebben met ernstige psychische problemen of stoornissen. Ze werken bij voorkeur op verwijzing.

CGG Vagga


Psychologenkring Antwerpen-Noord (PAN)

Op deze website vind je een overzicht van psychologen in de noordelijke districten en gemeenten van Antwerpen (2030, 2040, 2170, 2180, 2900 en 2940).

Psychologenkring Antwerpen-Noord


Psychologenkring Antwerpen-Centraal (PAC)

Via de website van Psychologenkring Antwerpen kan je aanmelden dat je een psycholoog nodig hebt en zoekt het bestuur een psycholoog die voor jou beschikbaar is.

Psychologenkring Antwerpen-Centraal (PAC)


CLB

Leerlingen, ouders en schoolpersoneel kunnen beroep doen op gratis ondersteuning van Centra voor Leerlingen Begeleiding. Je kan ook online chatten via deze link.

CLB


JAC

JAC staat voor Jongeren Advies Centrum. Het is het jongerenonthaal van het CAW.
Jongeren vanaf 12 jaar uit de regio Antwerpen zijn meer dan welkom met om het even welke vraag. Via deze site kan je ook chatten met een medewerker van JAC.

JAC


Psynet

Psynet biedt hulp aan Antwerpse universiteit- en hogeschoolstudenten die kampen met psychische problemen.

Psynet


Te Gek!?

Het vinden van een geschikte zelfstandige therapeut of psycholoog is niet gemakkelijk. Hier vind je advies en informatie over hoe je een geschikte therapeut/psycholoog kan vinden.

Te Gek!?


Wijkgezondheidcentra

Een WijkGezondheidsCentrum is een multidisciplinaire huisartsenpraktijk waar je ook terecht kan bij een verpleegkundige, diëtist, psycholoog of soms kinesist. Eens je ingeschreven bent hoef je niet meer te betalen voor een consultatie. Voorwaarde is wel dat je in de buurt woont.
2060: De regent
2140: ’t Spoor
2020: Zuidrand
2610: MedischHuis Colin