De vaccinatiecentra hebben hun deuren op 31/12/2022 gesloten. Dit betekent concreet dat vanaf 1 januari 2023 inwoners uit onze zone niet meer terecht kunnen in de vaccinatiecentra. De inwoners dienen zich vanaf dan voor vaccinatie te wenden tot de tot de huisarts of apotheek.

Wanneer naar de huisarts of apotheker?

De inwoners uit onze zone dienen zich vanaf vanaf 1 januari 2023 voor vaccinatie te wenden tot de huisarts of apotheker. En wel voor de volgende situatie:

  • in het kader van een vaccinatie tegen COVID-19
  • in het kader van een basisvaccinatie (2 dosissen met een interval van 30 dagen), voor inwoners die de 1e dosis al ontvingen in het vaccinatiecentrum, maar bij wie de 2e dosis ten gevolge van het interval pas na 01/01/2023 kan worden toegediend

Goed om te weten voor de basisvaccinatie

Uw huisarts of apotheker heeft toegang tot vaccinnet en kan zien welke vaccins u reeds kreeg toegediend en wanneer deze werden toegediend.

U dient met uw huisarts of apotheker een afspraak te maken voor een nieuw vaccinatiemoment ter toediening van uw 2e dosis. De huisarts of apotheker zal hierbij rekening houden met het voorgeschreven interval van 3 weken tussen uw 1e en uw 2e dosis.

Vaccinatie via apotheek?

Sinds 1 november kan je ook in een aantal apotheken terecht voor een COVID-vaccin. De geregistreerde apotheken kan je terugvinden via www.apotheek.be.

  • onder de sectie 'vind een apotheek' kan je op basis van je adres, postcode of woonplaats opzoeken welke apotheken in je buurt COVID-19 vaccins kunnen en mogen toedienen.
  • let op dat je de optie 'Covid-vaccinatie' aanvinkt voordat je de zoekopdracht uitvoertvaccinatie in 2023