Op deze pagina

Waarom inschrijven op Hoplr?

Bij hoplr staat positiviteit centraal. Je mag hier problemen bespreken op voorwaarde dat het positief en beschaafd gehouden zal worden. Je krijgt toegang tot middelen in de buurt zoals materiaal, kennis, tijd, vrijwilligers en infrastructuur en je kan via hoplr in contact blijven met je buren.

Kortom, sluit je aan bij hoplr en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

Hoplr buurten

Buurtindeling eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg

 • 55 Hoplr buurten
 • 6863 aangesloten huishoudens
 • 19% huishoudens

Waarom een digitaal buurtnetwerk?

Waarom niet gewoon aanbellen als je je buren nodig hebt?

 • Je kent niet al je buren, en het is niet voor iedereen gemakkelijk om deel van de buurt uit te maken (bv. nieuwkomers)​

 • Als je iets nodig hebt, wat is dan de kans dat jouw buur het heeft? (bv. een ladder)​

 • Soms wil je veel mensen ineens bereiken (bv. een inbraak)

Een digitaal buurtnetwerk maakt de kansen in de buurt zichtbaar voor iedereen

Hoplr

Hoe werkt hoplr?

Buurtberichten

Via Hoplr kan je een bericht delen met je Hoplr-buren. Hier kan je ook eventueel een foto aan toevoegen. Daarna kan je het bericht delen met je gemeente en kunnen je buren reageren op je bericht.

Je kan verschillende soorten berichten plaatsen

Burenlijst

Via de burenlijst kan je ontdekken wie in de buurt woont. Je kan deze personen zoeken op naam of op straatnaam. Je kan ook altijd de burenhulp raadplegen

 • Ontdek wie in de buurt woont
 • Zoek op naam of op straatnaam
 • Raadpleeg burenhulp

Chat

Je kan chatten via een privéchat of een groepschat. Je kan hierbij ook zoeken op naam of op straatnaam. Via de chat kan je om de contactgegevens van je buur vragen, afspraken maken, wat babbelen of repetitieve zaken bespreken.

Wij verbinden buren en stimuleren offline ontmoetingen en betrokkenheid bij de buurt.

Hoplr

Buurtkalender

Via de buurtkalender kan je zien welke activiteit wanneer te doen is en hiervoor aangeven of je al dan niet aanwezig kan zijn op de activiteit.

Je kan ook zelf een activiteit aanmaken. Hiervoor moet je niet perse een datum opgeven. Je kan bijvoorbeeld als activiteit organiseren 'samen joggen' en de datum nog openlaten om deze in samenspraak met de geïnteresseerde joggers uit jouw buurt te bepalen.

Buren uitnodigen

Externe partijen

hoplr

Externe partijen zoals de lokale overheid, projectontwikkelaars, afvalophalers,... hebben de mogelijkheid om berichten te plaatsen overkoepelend in al de buurten waarop hun bericht betrekking heeft. Zij hebben geen inkijk in de buurten.

hoplr

Op deze manier kunnen zij belangrijke mededelingen plaatsen om de buurt te informeren. Dit kan gaan van een enquête voeren tot aan een mededeling van bepaalde werken in de gemeente die gaan plaatsvinden.

Waarvoor wordt Hoplr gebruikt?

hoplr

Hoplr kan gemakkelijk gebruikt worden voor tal van opties. Dit kan gaan van het vinden van een babysit tot het organiseren van buurtactiviteiten. Er kunnen ook acties opgezet worden op bijvoorbeeld zwerfvuil in de buurt op te ruimen.

Je kan ook spullen uitwisselen of lenen in en van de buurt. De applicatie is ook handig om klusjes en diensten aan te bieden aan de buurtbewoners of een hulpvraag te stellen.

Een verloren gelopen huisdier terugvinden, een waarschuwing geven aan buurtbewoners, ... er zijn meerdere opties waarvoor Hoplr zeker en vast handig kan zijn.

Voorbeelden

Hoplr huisregels

 • Respecteer je buren​
  Discriminatie en erg aanstootgevende berichten worden op Hoplr niet getolereerd en zullen worden verwijderd.​

 • Wees behulpzaam​
  Help je buren als ze hulp nodig hebben. Niet iedereen is even handig met computers, sommigen kunnen ook in het gebruik van Hoplr wel wat hulp gebruiken.​

 • Gebruik Hoplr niet als uithangbord ​
  Je zaak even voorstellen kan, maar hou het beperkt. Verder post je best ook niet al te veel koopjes in je buurt; Hoplr is geen verkoopkanaal. ​

 • Houd de dialoog zinvol​
  Hoplr is geen klaagmuur. Problemen mogen besproken worden maar hou het vriendelijk, beschaafd en positief.​

 • Gebruik je echte identiteit​
  Hoplr-buurten zijn gebaseerd op vertrouwen. We vragen onze gebruikers dan ook om hun echte naam en voornaam en een herkenbare profielfoto te gebruiken.