Huis Van Het Kind: Communicatie; de sleutel tot verbinding

Datum:
Locatie: online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Hoe kan je communiceren met begrip voor de ander, en tegelijkertijd trouw blijven aan jezelf? Als ik in een discussie zit waar we tegengestelde belangen hebben, hoe geraken we daar dan uit? Hoe kan ik assertief zijn zonder agressief te worden of mezelf terug te trekken?

Tijdens deze interactieve lezing worden de basiscomponenten van verbindend communiceren; observatie, gevoel, behoefte en verzoek toegelicht. We staan ook stil bij welke elementen in onze taal net het tegenovergestelde effect kunnen hebben en voor afstand of weerstand kunnen zorgen. Tijdens korte oefen- en uitwisselkansen kan je de nieuwe inzichten uit de lezing meteen toetsen aan je eigen gewoonten en op die manier inzicht krijgen in eigen groeikansen. Je krijgt een aantal concrete tools en tips mee die je al kunnen inspireren in je dagdagelijkse leven en werk bij gesprekken met je partner, gezin, kinderen, collega’s of anderen.

Spreekster Heidi Stinissen van het vormingscentrum ‘BlaBla’ begeleidt deze avond. Bij ‘BlaBla’ vertrekt men van een mensbeeld waarin men gelooft dat iedereen graag wil bijdragen aan het welzijn van de ander(en), de maatschappij, onze wereld.  Verbindende communicatie is een manier van leven, werken en leiden die zij graag leven en delen. blabla-blabla.be

Deelname is gratis, vooraf inschrijven is verplicht en kan via dit formulier vanaf 1 september tot de dag ervoor (12 uur).  Wie zich inschrijft krijgt per mail de link doorgestuurd ten laatste de dag ervoor. Mocht de workshop volzet zijn of je wil op het laatste moment nog aansluiten, dan mag je zeker nog een mailtje sturen naar HuisvanhetKind@Aalst.be als je interesse hebt dan houden we jou op de hoogte als er nog plaats is, vrijkomt of bij een volgende infoavond over dit thema.