Ik ben mantelzorger en heb veel vragen

Verenigingen voor mantelzorgers

Logo Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

De Vlaamse gemeenschap ondersteunt zes verenigingen voor mantelzorg. Zij hebben een schat aan informatie voor wie vragen heeft over mantelzorg. Meer info vind je op Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

Gezins- en thuiszorgdiensten

gezinszorg

Nood aan hulp in het huishouden, boodschappen, karweitjes? Dag- of nachtoppas? Andere hulp?

Iedereen die thuis nood heeft aan hulp kan beroep doen op een  dienst voor gezinszorg of thuiszorg. Dit zijn de diensten die dit in onze eerstelijnszone Westhoek aanbieden. 

Psychische moeilijkheden bij partner

Als je partner psychische klachten heeft, verandert er veel in jullie relatie. Je wordt mantelzorger, ook al heb je daar niet zelf voor gekozen. Er is niet alleen de mentale zorg, ook veel praktische vragen en problemen komen op je af.  Similes heeft een lokale werking

Trefpunt Zelfhulp

trefpunt

Op zoek naar ondersteuning rond zelfhulp, lotgenotencontact of ervaringsdeskundigheid? 

Trefpunt Zelfhulp biedt je gratis en vrijblijvend advies, vorming en begeleiding.

Informatie over mantelzorg

Logo Empact Op deze website vind je algemene informatie over mantelzorg. Heb je een gevoel van machteloosheid omdat je weinig inspraak hebt in je behandeling? Maak je je zorgen over hoe je thuis alles moet organiseren? Empact helpt om oplossingen te zoeken. 

Dienst Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen

DMW

Ben je mantelzorger geworden en is het moeilijk om je weg te vinden in de vele diensten die hulp en ondersteuning bieden? De dienst maatschappelijk werk  van  je  mutualiteit kan helpen. Heb je meer gespecialiseerde hulp nodig? Dan helpt de dienst om die op te starten.