Ik heb het moeilijk met het verlies van een vriend of familielid

CAW Slachtofferhulp

Slachtofferhulp Antwerpen zorgt voor emotionele begeleiding en juridisch/praktische ondersteuning.
Voor:

  • slachtoffers van een misdrijf
  • nabestaanden van zelfdoding
  • slachtoffers van rampsituaties
  • slachtoffers van ernstige verkeersongevallen
  • wanneer je iemand verloren bent tijdens de COVID-19 pandemie en moeilijkheden hebt (bv geen afscheid kunnen nemen)

CAW slachtofferhulp


JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Ook om te spreken over verlies van een vriend of familielid kan je bij het JAC terecht voor een persoonlijk gesprek.

JAC


vzw Rouwkost

De website van Rouwkost wil jonge mensen zoveel mogelijk helpen met vragen over het verlies van een vriend of familielid en moeilijkheden waar zij nu voor staan.

vzw Rouwkost


Werkgroep Verder na Zelfdoding

Heb je een naaste verloren aan zelfdoding? Dan kan je bij Werkgroep Verder na Zelfdoding terecht voor advies, informatie en een uitgebreide lotgenotenwerking.

Werkgroep Verder na Zelfdoding


Lost & Co

Heb je iemand verloren en zoek je ondersteuning in je rouwproces. Via de wegwijs van Lost&co kom je in contact met mensen die jou kunnen ondersteunen.

Lost&Co


Awel

Bij Awel kan je gratis en anoniem terecht voor een gesprek via telefoon, chat of mail, en je vindt er tal van info over thema’s waar kinderen en jongeren mee bezig zijn.

Awel


Missing you

Als je dit leest, wil dit waarschijnlijk zeggen dat je iemand bent verloren waar jij veel om gaf. Omgaan met verlies kan soms heel verwarrend zijn. Kijk eens rond op de website van MissingYou en vind de antwoorden waar jij naar op zoek bent.

Missing you


Rouwbegeleiding - verliescounseling

Ben je een dierbaar iets of iemand verloren? Valt het verlies je emotioneel heel zwaar? Een rouwcoach helpt je via rouwbegeleiding of verliescounseling door deze zware periode.

Rouwbegeleiding is er voor alle vormen van rouwverwerking. Het verlies van werk, een relatie of huwelijk, vriendschappen of gezondheid kan zwaar zijn. Je ervaart een leegte en hebt tijd nodig. Een verliescounselor helpt je het gemis te verwerken.

Rouwbegeleiding - verliescounseling


Trefpunt zelfhulp : rouw en verliesverwerking

Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met verdriet en verlies in het eigen leven, met familieleden of vrienden die verlies meemaken. Toch bereiden weinig mensen zich hierop voor. Men wordt er vaak totaal onverwacht mee overrompeld. Bovendien laat onze samenleving hoe langer hoe minder ruimte voor het doormaken van een rouwperiode. Belangrijk bij het verwerken van rouw is dat men in een bepaalde tijdsperiode uiting kan geven aan het verdriet en ondersteuning ondervindt bij anderen.

Trefpunt zelfhulp