Ik heb het moeilijk met het verlies van een vriend of familielid

Missing You

Als je dit leest, wil dit waarschijnlijk zeggen dat je iemand bent verloren waar jij veel om gaf. Omgaan met verlies kan soms heel verwarrend zijn.  Kijk eens rond op de  website  van MissingYou en vind de antwoorden waar jij naar op zoek bent.

Missing You


Werkgroep Verder na Zelfdoding

Verder als nabestaande. Iemand verliezen door zelfdoding is heel erg pijnlijk en moeilijk te plaatsen. Als nabestaande word je overspoeld door heftige emoties en blijf je achter met een hoop vragen. Op deze website lees je waar je terecht kan voor ondersteuning, wat je kan helpen en hoe je kan leren omgaan met verlies door zelfdoding.

Werkgroep Verder na Zelfdoding


Rouwkost

Als je iemand verliest die veel voor je betekent, is het normaal dat je niet altijd weet hoe met die gevoelens en dat verdriet om te gaan. Rouwkost.be tracht informatie te geven, welke tools kunnen helpen en welke hulp er bestaat in Vlaanderen. Ook ervaringen van anderen, wat je kan doen als ouder, als vriend(-in), als school of vereniging, is eveneens terug te vinden in de verschillende rubrieken.

Rouwkost


Altijd Wij

Altijd wij wil iedereen die in Vlaanderen te maken krijgt met het verlies van een kind graag helpen in de zoektocht naar ondersteuning. Op deze portaalwebsite bundelen ze het gratis aanbod van allerlei organisaties die elk op hun manier proberen te helpen na het verlies van een kind.

Altijd Wij


MOPA

MOPA biedt palliatieve ondersteuning en rouwbegeleiding voor Moslims.

MOPA


Rouwzorg Vlaanderen

Via RouwzorgVlaanderen kan je bellen met een vrijwilliger om te praten over jouw verlies.

Rouwzorg Vlaanderen


Rouwbegeleiding - verliescounseling

Ben je een dierbaar iets of iemand verloren? Valt het verlies je emotioneel heel zwaar? Een rouwcoach helpt je via rouwbegeleiding of verliescounseling door deze zware periode.

Rouwbegeleiding is er voor alle vormen van rouwverwerking. Het verlies van werk, een relatie of huwelijk, vriendschappen of gezondheid kan zwaar zijn. Je ervaart een leegte en hebt tijd nodig. Een verliescounselor helpt je het gemis te verwerken.

Rouwbegeleiding - verliescounseling


Trefpunt zelfhulp : rouw en verliesverwerking

Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met verdriet en verlies in het eigen leven, met familieleden of vrienden die verlies meemaken. Toch bereiden weinig mensen zich hierop voor. Men wordt er vaak totaal onverwacht mee overrompeld. Bovendien laat onze samenleving hoe langer hoe minder ruimte voor het doormaken van een rouwperiode. Belangrijk bij het verwerken van rouw is dat men in een bepaalde tijdsperiode uiting kan geven aan het verdriet en ondersteuning ondervindt bij anderen.

Trefpunt zelfhulp