Ik heb het moeilijk op school

Centrum voor Leerlingenbegeleiding

CLBGO_alg

Het CLB is het eerste aanspreekpunt bij vragen en moeilijkheden met je schoolloopbaan en bij je studiekeuze. Het CLB geeft gratis informatie, advies en begeleiding bij leren studeren, faalangst, leerplicht, pesten en andere vragen.  

Loop je school in het vrij onderwijsHier vind je het CLB van jouw school.  

Voor het GO! Het CLB van jouw school vind je hier

Onderwijskiezer

Onderwijskiezer

Onderwijskiezer is de online studiekeuze-informatiebank van de centra voor leerlingenbegeleiding en richt zich naar iedereen die op zoek is naar informatie over het onderwijs. Je vindt er objectieve en volledige informatie over alle studierichtingen, scholen, hogescholen en universiteiten. 

Jongeren Aanbod CAW

JAC logo

Bij het JAC kunnen jongeren terecht met hun verhaal. Ook over school. Je kan er terecht in het JAC zelf, telefonisch, via mail of op de chat. 

Het JAC is een aanbod voor jongeren binnen elk onthaalpunt van het CAW.

Teleblok

teleblok

Teleblok is tijdens de examenperiodes in januari en juni een aanspreekpunt voor studenten en mensen in hun omgeving via een gratis en anonieme chat.

Awel

Logo AwelMet Awel kun je bellen, mailen, chatten. Je kunt er terecht met al je vragen. Ook over het thema school. Daar kun je lezen wat kinderen en jongeren regelmatig bespreken.

WATWAT

watwat

Hoe kies ik de juiste richting? Bachelor of master? Wat doe ik zonder diploma secundair onderwijs? Wat is leerkrediet? Vind hier info en getuigenissen.