Ik heb nood aan sociale contacten, ontmoeting, lotgenoten

Zorgnetwerk Ieper

Ontmoeting, allerhande activiteiten, informatie over welzijn en nog meer vind je bij het Zorgnetwerk Ieper.

Centrum Algemeen Welzijnswerk

Sociaal contact doet ons goed voelen. Soms wil je niet per se praten, maar wil je gewoon mensen om je heen. Wat warmte en gezelligheid, en de zorgen even opzij zetten. 

Dienstencentra ELZ Westhoek

In de Dienstencentra van de eerstelijnszone Westhoek is iedereen welkom. Iedereen kan hier binnenstappen met zijn kleine of grote beslommeringen, vragen, talenten, interesses, mogelijkheden…Zij organiseren tal van activiteiten. 

UiT

UiT in Ieper, Poperinge, Heuvelland houdt je op de hoogte van vrijetijdsactiviteiten in je gemeente 

https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/alle/ieper 

https://www.uitindewesthoek.be/agenda/alle/poperinge 

https://www.heuvelland.be/agenda 

Volg zeker ook het stadsmagazine of de stadskrant van je gemeente. Daar vind je een schat aan vrijetijdsactiviteiten.  

Inloophuis Ieper

Inloophuis

Het inloophuis is een warme, veilige plek in de buurt waar activiteiten georganiseerd worden voor en door mensen uit de buurt. Er vinden allerlei activiteiten plaats waar ontmoeting mogelijk is: vrije tijd, cultuur, gespreksavonden, vormingen... 

Lokaal Steunpunt vrijwilligers ELZ Westhoek

Heb je wat vrije tijd die je op een zinvolle manier wil invullen? Heb je een luisterend oor of een helpende hand? Klik dan even door: voor Ieper en Poperinge

Buddywerking Vlaanderen

buddywerking

Als buddy help je psychische kwetsbare mensen bij het doorbreken van hun sociaal isolement. Samen met jou kunnen ze de stap zetten naar de buitenwereld, waar ze alleen dikwijls niet toe komen. Zo breng je twee werelden dichter bij elkaar. 

Wil jij buddy worden of zoek je een buddy? Klik dan hier.

Give a day

Vind jouw ideale vrijwilligerswerk in Eerstelijnszone Westhoek via Give a day.

Thus Poperinge

thus

Thus staat voor thuis, een warme en huiselijke omgeving. Vzw Thus zet in op ontmoetingskansen voor mensen die het mentaal moeilijk hebben. De werking gebeurt voor en door lotgenoten. 

Dienst Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen

DMW

Ben je op zoek naar activiteiten om het sociaal isolement te doorbreken? 

De dienst maatschappelijk werk van je mutualiteit kan je hun activiteitenaanbod voorstellen.

OKRA 

- Splus

- Vief

Similes

Wanneer je kind, je partner of iemand anders uit je omgeving te maken krijgt met psychische problemen, verandert er ook veel in jouw leven. 

Similes ondersteunt de familie en de naasten van psychisch kwetsbare mensen.  

Trefpunt Zelfhulp

trefpunt

Trefpunt Zelfhulp verenigt zeer veel zelfhulpgroepen in Vlaanderen. Je kan via hun website op zoek gaan naar je eigen lotgenotengroep.

Gezelschap voor ouderen

Alleenstaande ouderen die niet altijd kunnen rekenen op hulp van familie of vrienden, kunnen een beroep doen op de vrijwilligerswerking van het Zorgnetwerk Ieper

In Poperinge kan je beroep doen op Nestor Poperinge. In Heuvelland contacteer je Nestor Heuvelland. Voor de gemeenten Lo-Reninge, Vleteren en Alveringem is er Nestor Plus.  

NA

na

Herstellende verslaafden die elkaar helpen clean te blijven door geregeld samen te komen. Een programma met als uitgangspunt volledige onthouding van alle drugs. Het verlangen om te stoppen met gebruiken is de enige voorwaarde om lid te zijn.