Heb je vragen over alcohol en drugs?

De Druglijn

Wil je gewoon iets weten over drank, drugs, pillen, gokken of gamen? Of ben je bezorgd om een vriend, geliefde, of jezelf? De Druglijn maakt je wegwijs. Anoniem, zonder taboe, zonder oordeel. Bel 078 15 10 20, contacteer De Druglijn via chat of stuur een mail.

De Druglijn


Plug-INN

Plug-INN is een laagdrempelige werking voor Antwerpse jongeren tot en met 23 jaar die vragen of zorgen hebben rond druggebruik of verslaving.

Plug-INN


Awel

Bij Awel kan je gratis en anoniem terecht voor een gesprek via telefoon, chat of mail, en je vindt er tal van info over thema’s waar kinderen en jongeren mee bezig zijn.

Awel


WATWAT

Op deze website vind je informatie over tal van thema's die vaak taboe zijn, waaronder drugs, seks, racisme, … afgestemd op jouw leeftijd.

WATWAT


CGG Vagga

De teams verslavingszorg van VAGGA richten zich tot jongeren, volwassenen en ouderen die te maken hebben met een verslavingsprobleem in combinatie met een psychisch(e) probleem of stoornis. Ook mensen uit de omgeving (partners, ouders, …) kunnen er terecht.

CGG Vagga


JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Ook om te spreken over middelengebruik kan je bij het JAC terecht voor een persoonlijk gesprek.

JAC


Adviespunt Verslaving

  • Heb je een vraag over middelen- en/of gedragsverslaving?
  • Zoek je advies?
  • Voor jezelf, voor iemand uit je omgeving, voor een patiënt of voor iemand anders?
  • Ben je het noorden even compleet kwijt?

Dan kan je zeker bij het Adviespunt Verslaving terecht, want zij proberen jou in de juiste richting te sturen. Daarbij focussen ze op verslaving in de breedste zin van het woord. Van drugs, alcohol, medicatie, gamen en gokken tot eten en seks.

Adviespunt Verslaving