Ik heb vragen over alcohol of drugs

Eerstelijnspsycholoog

corona psycholoog

Eerstelijnspsychologen bieden psychologische hulp bij de meest voorkomende psychische klachten,  onder andere ook  bij overmatig alcohol of medicatiemisbruik. Je kunt er terecht voor de eerste gesprekken.  Als er verdere hulp nodig is, verwijst de eerstelijnspsycholoog uit jouw regio, jou door naar de juiste plek. 

Ambulante Behandeling Alcohol Ieper

ambulante begeleiding alcohol

Als het drinken van alcohol voor jou een probleem wordt, als het steeds moeilijker wordt om te stoppen met drinken, als de gedachte aan alcohol steeds meer je geest gaat beheersen, als jij of je omgeving steeds meer nare gevolgen ervaart van je drinkgedrag ... dan kan het ABA-project voor jou een antwoord bieden. We hebben voor jou een zelftest ontwikkeld die je helpt om te beoordelen in welke mate er bij jou reeds sprake is van problematisch drinkgedrag.

De Druglijn

druglijn

Neem anoniem contact met op met De Druglijn. Zij luisteren naar je verhaal, bezorgen objectieve informatie en een eerste advies of zetten je op weg naar hulp of preventie bij drank-drug-medicatiegebruik. Ook bij gok - of gamegedrag helpen ze je op weg. 

Drugs Expertise Team Westhoek

Je hebt moeilijkheden door het gebruik van illegale middelen en wil hier graag iets aan veranderen, maar weet niet hoe. Of je kent iemand met een illegale middelen problematiek.  

Het Drugs Expertise Team doet een eerste onderzoek en geeft advies. Het helpt kijken voor gespecialiseerde hulpverlening in jouw streek.  

Voor screening, advies, individuele behandeling, crisisinterventie….. in verband met drugs en illegale middelen kun je terecht bij Ambulante Drugzorg Ieper.

Vlaams Expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psycho-actieve medicatie, gokken en gamen

VAD

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen.  

VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs. 

Thema gamen

Thema alcohol

Thema gokken

Thema psycho-actieve medicatie

Anonieme Alcoholisten

Anonieme Alcoholisten

Anonieme Alcoholisten is een groep die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen bij het herstel van hun alcoholisme. 

Zelfstandige psychologen

Psychologie

Zelfstandig werkende psychologen bieden hulp bij de meest voorkomende psychische problemen. Onder andere ook bij overmatig alcoholgebruik of slaap- en kalmeringsmiddelen.  

Centrum Algemeen Welzijnswerk

CAW versterkt welzijn

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn.  Je kunt er ook terecht met vragen over middelenmisbruik en verslaving.  

Zorgpad Alcohol West-Vlaanderen

Zorgpad Alcohol

Het zorgpad alcohol West-Vlaanderen wil u begeleiden in het vroegtijdig detecteren v an alcoholproblemen en het vinden van een gepast zorgaanbod. Hier kan u ook een alcoholaudit doen om na te gaan hoe ernstig het alcoholprobleem is.