Ik heb vragen over geweld, misbruik, vriendschapsfraude

1712

1712 hulplijn

Bel 1712 voor vragen over geweld, misbruik of kindermisbruik 

  • gratis 

  • anoniem 

  • voor slachtoffers, omstaanders en plegers  

Stop geweld

stop geweld

Ben je ongewenst aangeraakt? Had je seks tegen je wil? Voel je je gedwongen om seksuele dingen te doen die je niet wilt doen? Ben je vriend, partner of steunfiguur van een slachtoffer? Dan kan je hier terecht.

Stop it now!

logo stop it now

Stop it now! biedt ondersteuning aan mensen met pedofiele gevoelens en hun omgeving. Stop it Now! biedt een luisterend oor, informatie en advies. 

Slachtofferhulp

Inbraak, aanranding, diefstal, verkrachting, bedreiging, slagen en verwondingen, car/home-jacking, stalking, moord,... en ook verkeersongevallen en zelfdoding. 

Wanneer u of familie en vrienden hiermee geconfronteerd worden, dan kunt u terecht bij slachtofferhulp.

Centrum Algemeen Welzijnswerk

Iedereen is wel eens kwaad en dat is op zich niet zo erg. Maar wanneer ruzie of gevoelens van onmacht overgaan in lichamelijk of psychisch geweld of mishandeling, dan gaat dat te ver. Goed dat je de eerste stap zet op zoek naar een oplossing!  

Te mooi om waar te zijn

Vriendschapsfraude is een vorm van oplichting waarbij oplichters je laten geloven dat ze je vrienden of zelfs meer, de liefde van je leven zijn maar eigenlijk azen ze gewoon op je geld. 

Huisarts

huisarts

Als je slachtoffer bent van geweld kun je verwondingen hebben. Praat erover met je huisarts. Begin er zelf over en vertel eerlijk wat er gebeurd is. Een huisarts heeft zwijgplicht en zal niets ondernemen zonder je toestemming. Heb je geen huisarts of ga je liever bij een andere huisarts? Een huisarts vinden kan hier