Ik wil met iemand praten via telefoon of chat

JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Ook om te spreken over middelengebruik kan je bij het JAC terecht voor een persoonlijk gesprek.

JAC


Awel

Bij Awel kan je gratis en anoniem terecht voor een gesprek via telefoon, chat of mail, en je vindt er tal van info over thema’s waar kinderen en jongeren mee bezig zijn.

Awel


Nu praat ik erover

Deze chatbox is voor kinderen en jongeren die te maken krijgen met seksueel geweld, mishandeling of verwaarlozing.

Nu praat ik erover


1712

1712 is een professionele, gratis en anonieme hulplijn voor burgers die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 is er voor slachtoffers, plegers en omstaanders van geweld.

1712


CLBchat

Leerlingen, studenten en ouders kunnen hier anoniem chatten met professionele leerlingenbegeleiders.

CLBchat.be


Zelfmoordlijn 1813

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be. Ook wanneer je je zorgen maakt om iemand anders kan je contact met hen opnemen.

Zelfmoordlijn 1813


Young FENIX

Young FENIX is een welzijnsorganisatie waar jongeren tussen de 12 en 25 jaar terecht kunnen voor lowkey, gratis en anonieme coaching.

Je kan hen bereiken via:

Wat je gender, huidskleur, geloofsovertuiging of seksuele oriëntatie ook mag zijn. Op Young FENIX kan je rekenen!

Young FENIX


De Druglijn

Wil je gewoon iets weten over drank, drugs, pillen, gokken of gamen? Of ben je bezorgd om een vriend, geliefde, of jezelf? De Druglijn maakt je wegwijs. Anoniem, zonder taboe, zonder oordeel. Bel 078 15 10 20, contacteer De Druglijn via chat of stuur een mail.

De Druglijn


Teleblok

Teleblok is tijdens de examenperiodes in januari en juni een aanspreekpunt voor studenten en mensen in hun omgeving via een gratis en anonieme chat. Op de website vind je ook info over allerlei thema's die bij studeren komen kijken.

teleblok


Lumi

Lumi is een opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over seksuele voorkeur en gender. Vrijwilligers luisteren anoniem, gratis en zonder vooroordelen.

Lumi


Transgender infopunt

dé plek voor al je vragen over het transgenderthema

Transgender infopunt