Ik zoek professionele hulp

Psychologische zorg op de eerste lijn (SaRA-netwerk)

Voor lichte tot matige psychologische hulpvragen kan je terecht bij een psycholoog/orthopedagoog die aangesloten is bij een netwerk geestelijke gezondheidszorg. Er is de mogelijkheid tot individuele gesprekken (eerste sessie is gratis, daarna 4 of 11 euro/sessie) of groepssessies (2,5 euro/sessie). Meer informatie, en een lijst van aangesloten zorgverstrekkers in provincie Antwerpen vind je hier.

Psychologische zorg op de eerste lijn (SaRA-netwerk)


Kruispunten

Het Kruispunt biedt eerste hulp bij psychische en sociale problemen.

  • Ze luisteren naar jouw verhaal en vragen.
  • Helpen je verder in één of meer gesprekken en verwijzen door indien nodig.
  • Hun hulp is vertrouwelijk en betaalbaar. Het eerste gesprek is steeds gratis.
  • Ze zijn er voor alle inwoners van 16 jaar of ouder.

Kruispunten


Psy-net

Psy-net biedt hulp aan Antwerpse universiteit- en hogeschoolstudenten die kampen met psychische problemen.

Psy-net


Solentra

Ze behandelen migranten (kinderen, jongeren, volwassenen en hun families) met diverse psychische klachten (evt. geassocieerd aan (oorlogs-)trauma). Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website.

Solentra


Touw

Touw biedt kosteloze psychotherapie aan cliënten die het financieel moeilijk hebben.

Touw


Stresskliniek ZNA - mindfulnesstraining

Mindfulness is een effectieve strategie om stressklachten te verminderen. Bij de mindfulnesstraining van ZNA kan de deze technieken leren.

Stresskliniek ZNA - mindfulnesstraining


CGG Vagga

(Jong)volwassenen en ouderen (vanaf 18jaar) die te maken hebben met ernstige psychische problemen of stoornissen en hun omgeving kunnen terecht bij CGG Vagga voor individuele of groepstherapie. Ze werken bij voorkeur na verwijzing van een huisarts of andere zorgprofessional.

CGG Vagga


CGG Andante

Jongvolwassenen (vanaf 18 jaar), volwassenen en ouderen met ernstige psychische problemen kunnen bij CGG Andante terecht voor individuele therapie en groepstherapie. Ze werken bij voorkeur op verwijzing van een huisarts of andere zorgprofessional.

CGG Andante


Psycho-educatie door The Human Link

In samenwerking met Stad Antwerpen biedt The Human Link gratis trainingen die deelnemers meer inzicht geven in angsten, depressie en stress. Mindspring is een specifiek aanbod voor asielzoekers en vluchtelingen.
The Human Link

Mindspring


Krachtveer

Krachtveer biedt workshops voor volwassenen die last hebben van eenzaamheid. Tijdens workshops doen deelnemers gezellig samen oefeningen rond vaardigheden, lichaamstaal en positief denken. De sessies gaan door op verschillende locaties in en rond de stad. Je betaalt €10 voor 10 sessies.

Krachtveer


BloomUp voor Antwerpse mantelzorgers

Heb je nood aan een luisterend oor? Wil je je beter in je vel voelen? Af en toe kan het goed doen je verhaal te delen.
Via BloomUp kan je in enkele klikken tot 5 gratis video- of telefoongesprekken met een erkende psycholoog of psychotherapeut inplannen.
Tijdens het gesprek:

  • praat je met een professional over mantelzorger zijn
  • leer je hoe je jouw veerkracht verhoogt en grenzen afbakent
  • ontdek je of deze gesprekken een hulp voor je zijn zonder extra kosten.

BloomUp


De Keerkring

De Keerkring biedt een intensief revalidatieprogramma met het oog op een professionele en een sociale (re)integratie van (jong-) volwassenen (16 tot 65 jaar) met een psychiatrische problematiek.

De Keerkring


Psychologenkring Antwerpen-Noord (PAN)

Op deze website vind je een overzicht van psychologen in de noordelijke districten en gemeenten van Antwerpen (2030, 2040, 2170, 2180, 2900 en 2940).

Psychologenkring Antwerpen-Noord


Psychologenkring Antwerpen-Centrum (PAC)

Via de website van Psychologenkring Antwerpen kan je aanmelden dat je een psycholoog nodig hebt en zoekt het bestuur een psycholoog die voor jou beschikbaar is.

Psychologenkring Antwerpen