Informatie voor jongeren

Acties in Oostende-Bredene voor jongeren

In Oostende

Bonzai VZW

Dit is een vereniging voor jongeren en jongvolwassen uit Oostende en omstreken die de cultuur in Oostende mee wil helpen oplaaien. Dit kan gaan van het zelf organiseren tot het helpen organiseren van cultuurgerichte activiteiten voor jongeren, door jongeren.
Deze activiteiten kunnen fuiven, concerten, optredens of festivalletjes zijn, maar ook toneel, expo's, wijkfeesten en andere projecten.

Arktos

Dit is een professionele vormingsorganisatie voor maatschappelijk kwetsbare jongeren van 12 tot en met 25 jaar. De basis van haar werk is het geloof in de kwaliteiten en het potentieel van elke jongere. Arktos kiest voor een gedifferentieerde aanpak en stelt zich drie opdrachten: vormen, signaleren en ondersteunen.

Vzw Habbekrats 

Dit is een vormingsdienst voor jongeren tussen 8 en 18 jaar oud en richt zich tot jongeren uit de kansengroepen.

De Wasserette

Vormingshuis De Wasserette is een ontmoetingsplaats voor jongeren van 12 tot 25 jaar uit Oostende. Het lokaal ligt aan de achterkant van het Emiel Moysonplein.

Jong Oostende

Vzw Jong Oostende is een Oostendse vereniging met als doel de jongerencultuur en de muzikale beleving bij de jongeren in Oostende te stimuleren.

In Bredene

Jeugddienst Bredene

De jeugddienst is het informatiepunt voor iedereen die vragen heeft over het gemeentelijke jeugdaanbod, de verschillende jeugdverenigingen, de speelpleinen … Ze staan in voor de ondersteuning van het jeugdwerk in onze gemeente en organiseren tal van activiteiten.

Tienerwerking 

Als de coronamaatregelen het toelaten wordt met de jeugddienst op woensdag een tienerwerking uitgebouwd voor +10 jaar. In de zomer staat de jeugddienst in voor de opvang van deze leeftijdsgroep. 

Jokkebrok

Speelpleinwerking Jokkebrok biedt een vrijetijdsaanbod voor kinderen tot 14 jaar aan in de zomermaanden. In de zomer worden (naar aanleiding van de coronamaatregelen) de activiteiten verdeeld onder 3 verschillende bubbels. 

 

Jeugdhuizen in Oostende

Jeugdhuis De Korre vzw

Je kan bij hen binnenwandelen zonder enige verplichting, in de zomer staan de deuren letterlijk open. In de Korre zijn er veel ontspanningsmogelijkheden: pool, kicker, pingpong, tooghangen, gamen. Je kan er ook vrij gebruikmaken van de aanwezige computers. Doorheen het jaar lopen er verschillende projecten waar je vrij aan kan deelnemen. Jeugdhuis De Korre richt zich op jongeren vanaf 12 jaar. 

Jeugdhuis De Takel

Dit is een plaats voor de jeugd! Iedereen is welkom. Respect is everything!” We vragen dat je jezelf, de anderen in het jeugdhuis en de buurt respecteert.

Jeugdhuis OHK 

Jeugdhuis Oostendse Hobbi Klubs bevindt zich in het hart van Oostende en hun deur staat open voor jongeren ongeacht geslacht, geloofsovertuiging, seksualiteit, afkomst, of huidskleur. Zolang je goedgeluimd OHK binnenkomt ben je er altijd welkom!

Jeugdhuis VJOC De Kim 

De Kim is een jongeren ontmoetingscentrum dat een thuis biedt aan Oostendse jongeren die naar hartenlust willen gamen, een film kijken, poolen of gewoon willen chillen in de zetels onder vrienden. Voor informatie, advies of een babbel kunnen ze terecht bij 2 professionele werkkrachten.

Jeugdhuizen in Bredene

Jeugdhuis Creatuur 

Jeugdhuis Creatuur is een +16 werking met georganiseerde activiteiten doorheen de week.

Organisaties

JAC 

Iedereen kent momenten dat het helemaal niet meer lukt, en daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp. Blijf er dus niet mee zitten! Kom naar het JAC!

Tele-onthaal 

Soms moet je al je moed bijeen rapen voor een gesprek. Of vraag je je af of zo’n gesprek wel veilig is. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om te praten, houdt Tele-onthaal de drempel zo laag mogelijk. Is een telefoongesprek nog te moeilijk? Er bestaat ook een chatfunctie

 AWEL

Awel luistert naar kinderen en jongeren. Deze groep kan er terecht voor een babbel of informatie, ook anoniem. 

WAT WAT 

Deze organisatie geeft je antwoorden op de vragen waar jij als jongere mee zit, zoals: vanaf welke leeftijd mag ik autorijden? Iemand die ik ken is down, hoe kan ik helpen?  De jongere krijgt niet-sturende info, zodat je zelf je keuzes kan maken. En je ziet waar je meer hulp of info kan krijgen via chat, telefoon, mail of door langs te gaan.

NokNok 

Je bent jong en je kan heel wat aan. Hier vind je tips, opdrachten en verhalen om je goed in je vel te voelen. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht. Succes! 

ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31