Wat is armoede nu eigenlijk? En zie je dat aan iemand? Hoe kan je iemand helpen?

Wat is armoede? In welke levensdomeinen zit armoede verweven? Via theoretische modellen en praktische methodieken krijgen wij inzicht in de leefwereld van personen in armoede. Wij gaan in gesprek met een ervaringsdeskundige zodat het makkelijker wordt om zowel onze eigen visie als deze van mensen in armoede te begrijpen. Allemaal zien wij – veraf of dichtbij - wat armoede met mensen doet. We koppelen theorie aan praktijk om zo jouw werking te versterken.

Hoe?

We vertrekken van de ervaringen van de deelnemer en verbinden deze met theoretische kaders én het leefwereldperspectief van mensen in armoede. We creëren een plek waar iedereen (cursisten en mensen met armoede-ervaring) op een gelijkwaardige manier hun eigen kijk en ervaringen met elkaar kunnen delen en bespreken. Zo willen we het ‘wij – zij denken’ doorprikken en ruimte creëren waar eigen ervaringen uitgewisseld worden en inzichten verbreden.

Deelname

De inspiratiesessie start om 19u in LDC Egmont in Zottegem. Deelname is gratis, inschrijven kan via onderstaande formulier. Wens je een aanwezigheidsattest, laat het ons gerust weten. Accreditering voor artsen werd alvast aangevraagd.

Inschrijven Inspiratiesessie Armoede - dinsdag 19 maart

Mailinglijst
Organisatie: vzw De Knoop
dinsdag 19 maart 2024, 19:00 - 21:30
LDC Egmont ingang via hellend vlak/trappen in de Arthur Gevaertlaan, 9620 Zottegem
gratis