Intersectorale intervisiereeks Infants

Datum:
Locatie: Vrij CLB Aalst vergaderzaal 'Zuid' Langestraat 12 Aalst
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Infants (kinderen van -9maand tot 3 jaar, bij uitbreiding t.e.m. 5 jaar) ontwikkelen zich zeer snel in interactie met hun ouders en ruimere omgeving. Aandacht voor het psychisch welzijn van de allerkleinsten is minstens even belangrijk als zorg voor de lichamelijke ontwikkeling.

Voor wie?

Professionelen uit verschillende sectoren die:

  • werken met jonge kinderen (-9m tot 3j met uitbreiding 5j) en/of hun context
  • aan de hand van eigen casussen ervaringen, inzichten en kennis willen uitwisselen
  • hun netwerk willen versterken binnen de regio
  • hun expertise rond jonge kinderen willen uitbreiden

Praktisch

Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om aan deze intervisie deel te nemen, en de intersectorale spreiding te garanderen wordt er slechts 1 persoon per organisatie toegelaten.

Bij inschrijving engageer je je ertoe om de drie intervisiemomenten van jouw gekozen regio bij te wonen en casusmateriaal (op voorhand) in te brengen.

Eénmalig sluit op elke intervisiereeks iemand aan van RADAR Connect 0 - 4 en OTA vzw.

RADAR Connect 0 - 4 biedt ondersteuning aan professionelen die in contact komen met gezinnen met jonge kinderen waar een niet-pluis gevoel opduikt.

OTA vzw werpt vanuit cultuursensitief perspectief hun licht op de gebrachte casussen met een migratieachtergrond of interculturaliteit.

Intervisor Aalst:

Erik De Belie is orthopedagoog en psycholdynamisch kindertherapeut verbonden aan MFC De Hagewinde en Hogeschool Gent. Hij heeft heel wat expertise rond gehechtheid, trauma en emotionele beschikbaarheid. Hij heeft ervaring m.b.t. de ontwikkeling van ‘ouderschap onder druk’ en ‘mentaliserend coachen’. Als supervisor is hij verbonden aan de opleiding Kindertherapie en Ontwikkelingsgerichte Interventie (KU Leuven) en de opleiding Complex Trauma (Rino).

Inschrijven is gratis.