Inzamelactie laptops en tablets voor afstandsonderwijs

  • 5 mei 2020

In deze coronatijden zijn laptops of tablets onontbeerlijk voor zowel thuiswerk als aangepaste onderwijsmethodes. Voor veel gezinnen is een laptop geen evidentie. Het lokaal bestuur Buggenhout gelooft in gelijke kansen voor alle kinderen en wil de scholen en gezinnen een handje helpen. Daarom starten ze met het inzamelen van laptops.
 

Hoe kan u uw toestel(len) inleveren?
Om uw toestel(len) binnen te brengen in het Gemeentehuis (Nieuwstraat 2) neemt u telefonisch contact op met Dirk Lissens (052 33 95 11) of via socialedienst@ocmwbuggenhout.be. We kunnen ze ook komen ophalen bij u thuis dan moet u zelf niet ‘uit uw kot’.

Samen met de scholen zorgen we ervoor dat deze laptops bij de juiste kinderen terecht komen. U bouwt als donor mee aan de toekomst van onze kinderen, waarvoor dank!”

Belangrijk!

  • Schenkt u uw toestel(len) weg voor dit fantastische doel? Zorg dan dat u al uw persoonlijke gegevens eraf haalt.
  • We zijn uiteraard enkel op zoek naar werkende toestellen waar de kinderen/scholieren direct mee aan de slag kunnen.
  • De toestellen zijn maximaal 5 jaar oud en beschikken over minstens 4 GB geheugen.
  • Wij zorgen voor de verspreiding van de ingeleverde toestellen nadat ze gebruiksklaar zijn gemaakt.

Momenteel hebben we –na prospectie bij de scholen - nood aan 27 laptops. De scholen zorgen zelf voor de verdeling van de laptops onder de gezinnen. Zij kennen als geen ander de gezinnen die de rol moeten lossen. In concreto richten we ons ook tot middelgrote bedrijven die bereid zijn om (gebruikte) toestellen te doneren.  Misschien bent u een schakel in de ketting of –nog beter- kan u zelf concreet doneren voor deze actie.

Mocht u bedrijven of personen kennen die deze sociale reflex hebben en een schenking willen/kunnen doen zijn we u zeer erkentelijk mocht u deze boodschap helpen verspreiden.