Wat?

In 2022 startten we de cluster voor personen met een zorg- en ondersteuningsnood, mantelzorgers en vrijwilligers op. We organiseerden eerst de musical Sterrelicht en Appeltaart. Daarna een infomoment om verder kennis te maken met elkaar en te horen wat jullie belangrijk vinden rond zorg en ondersteuning. De eerste klankbordgroep ging door op 23 januari. Meer info vind je hier.

Nu nodigen we je graag uit voor de tweede klankbordgroep van dit jaar.

Wat staat er op de agenda?

1. De Eerstelijnszone in de toekomst: wat, waarom en wie?

Eerstelijnszone Dender bouwt aan een toekomsttraject. In een eerste fase werden door het expeditieteam enkele ideeën en voorstellen uitgewerkt. Graag horen we hoe jullie hierover denken. De Eerstelijnszone is er om te werken aan betere zorg en welzijn voor de burger. Prioriteiten voor de komende 3 jaar worden: gezonde levensstijl, geestelijke gezondheid/mentaal welbevinden en nabijheid/toegankelijkheid van zorg (inclusief mantelzorg).

Wat dit betekent en hoe we dit kunnen doen toetsen we graag bij jullie af.

2. Terugkoppeling over klankbordgroep van 23 januari 2023

Korte terugkoppeling over het project ‘Samen voor een veilig en efficiënt medicatiegebruik’ en de afsprakennota rond opname en ontslag in het ziekenhuis.

3. Varia

  • Het overlegplatform Dementie maakt werk van een nieuwe brochure. We zoeken enkele vrijwilligers voor een leesgroep die feedback willen geven op de brochure.
  • Mogelijkheid tot inbreng van eigen thema’s en vragen.

Voor wie?

We zijn op zoek naar burgers, patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers die mee willen nadenken over bovenstaande thema’s binnen onze Eerstelijnszone Dender (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Zele). Je hoeft nog niet te hebben deelgenomen aan eerdere bijeenkomsten.

Waar en wanneer?

  • Polyvalente zaal WZC Hof ter Veldeken – Flor Hofmanslaan 8 te Lebbeke
  • Dinsdag 26 september, van 19u tot ongeveer 21u30 (pauze met versnapering tussendoor is voorzien en nadien kan er nog nagepraat worden met een drankje)

Ben je er graag bij?

Heb je goesting om mee na te denken? Wil je jouw ideeën uitwisselen samen met andere inwoners in onze Eerstelijnszone?

Geef ons dan een seintje via info@elzdender.be of bel naar 052 69 03 28.

dinsdag 26 september 2023, 19:00 - 21:30
Polyvalente zaal WZC Hof ter Veldeken Flor Hofmanslaan 8, 9280 Lebbeke
gratis