Kopzorgen?! is de campagnetitel van de Eerstelijnspsychologische Zorg Vlaams-Brabant. De campagne wil er toe aanzetten (kop)zorgen niet te laten ontsporen, maar tijdig hulp te zoeken. Gemiddeld wachten mensen 6 tot 10 jaar na de eerste psychische klachten voordat ze de stap zetten naar psychologische hulp.

Kopzorgen?!

De conventie EPZ maakt deze zorg nu toegankelijker zodat mensen sneller de stap zetten naar preventieve of vroegtijdige hulp. Om mensen met beginnende psychische klachten vroegtijdig naar de zorg te leiden, zijn eerstelijnsactoren belangrijke sleutelfiguren. Wees alert voor beginnende psychische problemen bij jouw patiënten of cliënten. Wees extra aandachtig voor de meest kwetsbaren onder hen die deze terugbetaalde, laagdrempelige zorg het meest kunnen gebruiken. Je kan digitale campagnematerialen hier terugvinden of contacteer iris.hertsens@savha.be.

Op 25 april organiseert VIVEL een Webinar voor eerstelijnsprofessionals over de doelgroepen van de conventie en hoe je met de juiste informatie psychologische zorg binnen de eerste lijn kan realiseren. Registreer je nu hier voor het webinar Psychologische Zorg in de eerste lijn: de kracht van samenwerking – VIVEL