Themawandeling (re-)integratie van gedetineerden - 15 december 2023

Hoe kunnen we mensen die een (langdurige) gevangenisstraf hebben uitgezeten opnieuw re-integreren in onze maatschappij? Hoe en waar kunnen mensen die net uit detentie komen terecht voor hulp en/of vragen? Wat zijn de alternatieven voor mensen die nood hebben aan een zinvolle dagbesteding?

In Gent zijn er heel wat actoren die antwoorden bieden op bovenstaande vragen. Er is een divers aanbod, afgestemd op verschillende noden en doelgroepen.

Ben jij de weg ook even kwijt? De themawandeling re-integratie van gevangen na detentie zet de belangrijkste actoren op een rijtje en laat je kennis maken met vernieuwende initiatieven. Zo kan jij als hulpverlener meehelpen aan een meer inclusieve samenleving door ex-gedetineerden te gaan ondersteunen in hun re-integratietraject.

Voor wie? Gezondheids- en welzijnswerkers uit de Gentse eerstelijn.

Waarom?

ELZ Gent organiseert themawandelingen om eerstelijnsprofessionals te ondersteunen in intersectorale doorverwijzing, toegespitst op een thema uit de sociale kaart.

We bepalen het thema aan de hand van wat leeft bij professionals. Het veranderende landschap rond re-integratie in de maatschappij biedt mogelijkheden, maar zorgt ook voor verwarring en onduidelijkheid. Deze themawandeling schept opnieuw een overzicht.

De bonte mix van deelnemers uit verschillende sectoren zorgt voor interessante ontmoetingen tussen en binnen de Gentse zorg- en welzijnssector.

Zin in een boeiende wandeling? Inschrijven kan via deze link!

Praktische info

  • Waar: In Gent, exacte locatie volgt nog.
  • Wanneer: vrijdag 15 december 2023, van 9u – 13u.
  • Kostprijs €5
  • De accreditatie voor huisartsen werd aangevraagd.
  • Met onder andere sprekers van CAW justitieel welzijnswerk, justitiehuis...