Lancering Instagram pagina 'Gebroed'

  • 15 december 2020

Ben jij Corona meer dan moe? Motivatie nodig om je aan de maatregelen te blijven houden? Heb je nood aan ondersteuning in deze moeilijke tijden? Of heb je zelf creatieve ideeën en wil je graag je mening kwijt? Ontdek dan nu het nieuwe jongerenplatform ‘Gebroed’ op Instagram & volg de pagina! Of jouw nest nu in Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke, Hamme, Zele of Berlare ligt… samen met jou wordt er op heel wat leuke projecten gebroed. Volg ‘Gebroed’ vandaag nog op Instagram en ontdek heel binnenkort wat de pagina voor jou kan betekenen!

Sensibilisering

Vanuit Eerstelijnszone Dender vinden we het belangrijk om de jongeren mee in het verhaal van sensibilisering en preventie te krijgen n.a.v. de coronamaatregelen. De cijfers in onze zone tonen aan dat de besmettingen zich over de hele eerstelijnszone bevinden, Waar ligt uw nest?over alle bevolkingsgroepen en alle leeftijden heen, ook bij onze jongste inwoners dus. Net geen 10% is jonger dan 10 jaar, meer dan 1 op 5 is jonger dan 20 jaar! Daarom willen we via de gloednieuwe Instagram pagina 'Gebroed', ontworpen door Bram De Wilde van Wolf Media, de jongeren motiveren om de maatregelen te blijven volgen. Het naleven van de geldende maatregelen blijft enorm belangrijk om verdere besmettingen tegen te gaan. 

Psychosociale ondersteuning

De examenperiode bij onze middelbare studenten loopt op z'n einde, maar echt leuke vooruitzichten zijn er deze keer niet bij. Jongeren hebben het deze dagen echt niet gemakkelijk. Studeren voor examens én dat zonder uitzicht op feestjes met vrienden en een gezellig samenzijn met de volledige familie tijdens de feestdagen is allesbehalve evident. De coronamaatregelen wegen dus zwaar door bij de jeugd. Via 'Gebroed' willen we daarom ook inzetten op de psychosociale ondersteuning

Affichecampagne

Naast de sensibilisering via Instagram, hebben wij ook een lopende affichecampagne. Maar liefst 5 verschillende ontwerpen zijn in het straatbeeld van onze Eerstelijnszone te ontdekken. De campagne is ontstaan bij lokaal bestuur Hamme en werd verspreid over de Eerstelijnszone. 

Affichecampagne jongeren

JAC-campagne

Op woensdag 18 november lanceerde JAC de campagne “op eigen benen” waarbij ze zich in het bijzonder richten op jongeren van 17 tot 25 jaar. Zij zijn extra kwetsbaar omwille van hun transitieleeftijd. Jongvolwassenen worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen, ze gaan studeren, werken, alleen wonen etc. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. De boodschap van de campagne: je staat er niet alleen voor! Je kan terecht bij de professionele medewerkers van het JAC voor een luisterend oor en een helpende hand. Via chat, telefoon en mail kan je in gesprek gaan. Langskomen is ook mogelijk, nu tijdelijk wel enkel na afspraak omwille van de coronamaatregelen. “Jongeren hebben nood aan fysieke gesprekken. Daar blijven we ook op inzetten.” stelt Shari Robijn, expert jongerenwelzijn.