Geef vorm aan jouw platteland

Vind jij een warme en aantrekkelijke leefomgeving belangrijk? Ben je gebeten door het plattelandsleven en de prachtige natuur waarin we wonen? Heb je een hart voor onze landbouw? Heb je een creatief idee om samen met je buurt mee aan de slag te gaan? Wil je meer groene ontmoetingsplekjes in je dorp?

Kom dan zeker naar de LEADER-dag en laat je inspireren door mooie projecten en voorbeelden. Als inwoners en lokale ondernemers weten jullie het best wat er moet gebeuren. We verzamelen graag jullie ideeën en blikken vooruit naar mogelijke waardevolle projecten. Je kan hierover in gesprek gaan met andere inwoners, ondernemers en experten van de provincie.

De LEADER-dag voor het Meetjesland en de Leievallei gaat door in Den Hannekensnest (Evergem) op 4 februari 2023.

Wat is LEADER?

LEADER is een Europees programma waarmee de provincie Oost-Vlaanderen het leven en werken in onze dorpen en op het platteland een extra stimulans wil geven.

Den Hannekensnest is een mooi voorbeeld van een lopend LEADER-project dat nieuw leven blaast in Kerkbrugge en Langerbrugge met een lokale winkel, een burenbar, terras met petanquebaan, lokalen voor het verenigingsleven, kunstprojecten (Artiestennest) en tal van andere activiteiten voor de buurt.

Praktisch

Je bent doorlopend welkom van 10u30 tot 15u!

We voorzien een lekkere lokale lunch dus gelieve even te laten weten of je aanwezig zal zijn. Dit kan via dit inschrijvingsformulier.

Meer info?

Voor meer info over LEADER Meetjesland-Leievallei kan je terecht bij Nicolas Cammaert.

Wens je meer info over het volledige proces, neem dan zeker een kijkje op onze vernieuwde website