Mantelzorg en diversiteit

De zorg van morgen, dat is ook mantelzorg in zijn meest diverse vormen. Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen, ... Dat ontdekken we samen!

In een proeftuin-setting willen we de werkelijke noden van mantelzorgers en zorgbehoevenden in onze eerstelijnszone in beeld brengen. We focussen op diversiteit en richten ons op veerkrachtige mantelzorgers, mantelzorgers in team, jonge mantelzorgers en zorgbehoevenden die eigen zorgnoden maximaal invullen, zonder de gekende profielen van mantelzorgers te vergeten. We doen dit door hun hulpnoden, hun uitdagingen en hun zoekstrategie in beeld te brengen. Deze informatie is een bijzonder belangrijk puzzelstuk in het verder optimaliseren van aanbod en ondersteuning voor de toekomst. In een eerste fase richten we ons op de mantelzorger zelf. In een latere fase op het aanbod en hoe dit makkelijk en op maat, kan gevonden worden.

Ook jij hebt een uniek beeld van die mantelzorgers vanuit jouw perspectief. In samenwerking met Thomas More brengen we al deze inzichten samen.

 

Wat vragen we?

  • Zoek enkele mantelzorgers in je omgeving of cliëntenbestand, ga met hen in gesprek. Of geef input vanuit jouw eigen ervaringen. Na of tijdens elk gesprek vul je de online vragenlijst in op http://tiny.cc/ikzorgook-elz

  • Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

  • Een ruggensteuntje nodig om het gesprek te voeren: lees de gespreksleidraad!

  • Als iedere ELZ-partner 5 mantelzorgers interviewt, krijgen wij de nodige informatie!

  • Graag hadden we deze input voor 15 maart!