Mantelzorgondersteuning in Gent (voor professionals en mantelzorgers)

Datum:
Locatie: Cultuurkapel Sint-Vincent. Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op 26/3 organiseert Stad Gent een bijeenkomst voor iedereen die mee wil bouwen aan een betere mantelzorgondersteuning in Gent (mantelzorgers en professionelen). Graag informeren we je over het beleid van Stad Gent in kader van mantelzorg, met ruimte voor feedback.

Daarnaast geven we iedereen de kans om bij te leren en nieuwe acties te ontwikkelen rond enkele van de prioritaire thema’s die professionals en mantelzorgers vorig jaar zelf naar voor schoven: een betere samenwerking tussen formele en informele zorg, mantelzorg in de buurt, en een betere bekendmaking van het ondersteuningsaanbod in Gent

Wat?

12u: Onthaal met broodje

13u: Welkom – Rudy Coddens - Schepen van Sociaal beleid, Armoedebestrijding, Gezondheid, Zorg, Seniorenbeleid en Financiën

13u10: Mantelzorgbeleid Stad Gent – Jakob Decavel (Stad Gent) + plenair feedbackmoment

13u30 – 15u00: Workshops

  • ​​​Workshop 1 – Samenspraak-fiche als tool in de eerstelijn in Gent – Benedicte De Koker (Hogeschool Gent) en Marianne Claeys (Similes Regio Gent)
  • Workshop 2 – De rol van een mantelzorger in het woonzorgcentrum – Marijn Loozen (Okra Zorgrecht)​​​​​​Workshop 3 – Mantelzorg in de buurt – Sven Jacobs (Idrops)
  • ​​​​​​​Workshop 4 – Het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers in Gent – Muriel Milleville (Consulent - Stad Gent)

​​​​​​​15u00: Terugkoppeling workshops
15u15: Afsluitend woordje
15u30: netwerkmoment

Inschrijven

Je kan inschrijven en je voorkeursworkshop doorgeven via dit formulier ten laatste tegen donderdag 19 maart.​​​​​​​

Parkeren kan enkel in de omgeving, maar niet op het domein (betalend). De cultuurkapel is ook bereikbaar via halte Rabot (tram 1 en 4 en verschillende bussen). Van de halte is het nog 5 minuten te voet.