Meertalig communiceren in tijden van COVID-19

Datum:
Locatie: Webinar
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Vorige week kreeg ik een patiënt over de vloer die alle symptomen van COVID-19 vertoonde. Ik probeerde in het Nederlands en Engels; met handen en voeten deed ik wat ik kon om hem uit te leggen dat ik met een neuswisser een test wou uitvoeren, maar de communicatie liep volledig spaak door de taalbarrière.”

(Esmée, verpleegkundige wijkgezondheidscentrum)

Meertalig communicerenDeel je deze frustratie als zorgverlener en stoot je ook soms op de beperkingen van je talige mogelijkheden? Ben je op zoek naar talige hulpmiddelen die je kan inzetten in communicatie met anderstalige patiënten?

Dan kan dit webinar je misschien wel op weg helpen!

In het webinar stellen we onze meertalige website voor waarop zorgverleners informatie rond gezondheidsthema's in meerdere talen kunnen terugvinden en uitwisselen. De website wordt gecreëerd binnen het kader van de projecten MATCHeN en CONNECT, beide gefinancierd door het Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen (VLAIO). We laten gebruikers van de website aan het woord, tonen hoe jij de website kan gebruiken en voorzien tijd voor vragen. Nadien laten we je onze website zelf verder ontdekken.

Inschrijven kan via deze link.