Met de Coronalert app bescherm je jezelf en de anderen

Ken je de Coronalert app al? Deze app werkt aanvullend op het bestaande contactonderzoek. Ze waarschuwt je als je nauw contact hebt gehad met iemand die besmet is met corona. Hoewel de app zeker zinvol is om een zicht te krijgen op hoe sterk het virus actief is, toch moet je de resultaten in de juiste context zien. Zo houdt de app er geen rekening mee of je een mondmasker droeg of niet.
Krijg je een rood alert op de corona-app en heb je geen symptomen? Bel naar het contactcenter op 02 214 19 19. Zij kunnen inschatten of je een hoog risico contact had en of een coronatest nodig is. Een test afnemen kan dan via gent.testcovid.be
Heb je symptomen? Bel je huisarts.

Het COVID-team van ELZ Gent adviseert hulpverleners om de Coronalert app niet te gebruiken tijdens professionele bezigheden indien je beschermd bent via persoonlijke beschermingsmiddelen. Het verzorgen van COVID-patiënten, gedurende een hele dag, kan ervoor zorgen dat je een rood scherm krijgt. Maar dit is niet representatief en kan een vertekend beeld geven. Heb je een rood scherm en voel je je ziek, dan is het uiteraard aangewezen om je huisarts te consulteren.

Maar het allerbelangrijkste blijft: afstand houden, handen wassen en een mondmasker dragen.

Meer info: www.coronalert.be

Veelgestelde vragen over de genomen maatregelen rond het coronavirus worden beantwoord op de website van Stad Gent.