Groepsfoto Hilde Crevits opening september 2022

Herfstvaccinatiecampagne tegen coronavirus gaat van start

De herfstvaccinatiecampagne tegen het coronavirus is maandag 12 september van start gegaan in het hele land. De komende weken zullen weer duizenden prikken worden gezet om de bescherming tegen het coronavirus een boost te geven. De vaccinatie is niet verplicht.

In Vlaanderen zijn een tachtigtal vaccinatiecentra klaar om de nodige herfstboosters te zetten. Dat gebeurt met vaccins van Pfizer en Moderna die zijn aangepast aan de omikronvariant van het coronavirus.

“De vaccinatiecentra met de vele medewerkers en vrijwilligers hebben van onze Vlaamse vaccinatiecampagne tot op heden een succes gemaakt. We doen nu opnieuw een beroep op hun professionaliteit, gedrevenheid en vriendelijkheid. We zijn deze mensen heel dankbaar en zijn blij dat ze ook voor deze herfstvaccinatiecampagne opnieuw paraat staan”, aldus minister Crevits. Zelf bracht ze maandagochtend een bezoek aan het vaccinatiecentrum Thor in haar thuisstad Torhout. Ze dankte er de professionelen en vrijwilligers die “paraat staan om de herfstvaccinatiecampagne vlot te laten verlopen”.

Zelf bracht ze maandagochtend een bezoek aan het vaccinatiecentrum Thor in haar thuisstad Torhout. Ze dankte er de professionelen en vrijwilligers die “paraat staan om de herfstvaccinatiecampagne vlot te laten verlopen”.

Lees het volledige artikel hier.