Multidisciplinair overleg
Een multidisciplinair overleg is een overleg waarop alle personen, betrokken bij de zorg en ondersteuning van een persoon met een zorg- en ondersteuningsvraag, gelijktijdig en fysiek aanwezig zijn om de zorg en ondersteuning af te stemmen.
Op een multidisciplinair overleg zijn aanwezig: (bij voorkeur altijd) de persoon met een zorg- en ondersteuningsvraag of zijn (wettelijke) vertegenwoordiger, zijn mantelzorgers (indien aanwezig), de professionele zorgaanbieders en de overlegorganisator.
Het multidisciplinair overleg kan plaatsvinden voor eender welk type van persoon met een zorg- en ondersteuningsvraag. Uitgangspunt van elk multidisciplinair overleg is het afstemmen van de zorg en ondersteuning voor deze persoon in zijn thuissituatie. Het multidisciplinair overleg zal dus zorgen voor een stroomlijning van het zorgproces en het duidelijk omlijnen van het zorgteam van de persoon. Het opstellen van een zorgplan helpt om dit zorgproces voor elk lid van het zorgteam duidelijk te hebben en de opvolging mogelijk te maken.
Door de bestrijding van de COVID-19 crisis zijn er maatregelen genomen om het multidisciplinair overleg op een digitale wijze te organiseren. Het is mogelijk de digitale werkwijze toe te passen van 1/5/2020 tot en met 30/4/2021.
Een multidisciplinair overleg aanvragen kan voor onze Eerstelijnszone via:
- Kristine Boel, Leen Goossens, Vanessa Van Biesen en Tavifa Danilova - Christelijke Mutualiteit - 078 152 152 - zorglijn.oostvlaanderen.be
- Els De Witte, Sofie De Freyne en Ellen Delestré - Bond Moyson - 09 333 55 00 - overlegcoordinatie.bmovl@bondmoyson.be
- Partena Onafhankelijk Ziekenfonds - 09 269 85 77 - dmw@partena-ziekenfonds.be
- Caroline Loneux - Vlaams Neutraal Ziekenfonds - 053 76 86 87 - caroline.loneux@i-mens.be
- Saskia Van Wassenhove - Dovencentrum Emmaüs - nico@dovencentrum-emmaus.be
- Onafhankelijk Ziekenfonds - 050 40 52 09
- Greet Organe en Brigitte Wollaert - Wit-Gele Kruis - greet.organe@wgkovl.be - brigitte.wollaert@wgkovl.be