Namenlijsten

Namenlijst

Op basis van officiële databanken van de overheid, ledenlijsten van beroepsfederaties en lijsten van werkgevers, werden nominatieve lijsten aangelegd van personen die behoren tot de prioritaire groepen die uitgenodigd worden voor vaccinatie. Men heeft dus namenlijsten samengesteld met alle personen die men aan een bepaalde beroepsgroep heeft kunnen toewijzen. Met deze lijsten worden deze personen uitgenodigd voor vaccinatie.

Namen controleren en toevoegen aan de nominatieve lijst

Om na te gaan of je als zorgverlener bent opgenomen in de lijst van een bepaalde doelgroep, kan je kijken op de 'Sta ik op de lijst-tool'. Lukt deze link niet? Probeer deze tips voor toegang tot de tool:

  • Probeer de juiste URL: https://extern.departementwvg.be/vaccinatie
  • Gebruik geen Internet Explorer. Om het even welke andere browser: Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge
  • Krijg je onderstaand scherm, met vermelding “Geen toegang”, klik dan ‘opnieuw proberen’. ‘Herhaling werkt’ blijkbaar ook voor IT toepassingen.
  • Krijg je opnieuw “Geen toegang”, dan wil dit zeggen dat jouw rijksregisternummer niet juist gekend is, mail naar itsupport.dwvg@vlaanderen.be en info@vivel.be met jouw rijksregisternummer (controleer dit met zorg voor je dit doorstuurt) en jouw rol (liaison, populatiemanager, vaccinatiecentrum verantwoordelijke).

Niet op de lijst?

Sinds 17 maart is het niet meer mogelijk om personen toe te voegen aan de prioritaire lijst. Je hoeft dit bijgevolg niet meer te signaleren bij je aanspreekpunt dat je zou ontbreken op de lijst.

Sta je niet op de lijst? Dan word je meegenomen met de vaccinatie van de brede bevolking.

Contact

Met vragen over jouw beroepsgroep, kan je contact nemen met je aanspreekpunt. Medewerkers richten zich tot hun werkgever. Voor de andere beroepsgroepen worden 'liaisons' aangeduid.

De contactgegevens van je liaison vind je via dit overzicht. Kies je beroep, duidt de gemeente aan waar je werkt, en ‘Scheldekracht’ zal automatisch verschijnen bij ‘mijn ELZ’.

Nog even samengevat per groep

Individuele zorgverstrekkers die geen uitnodiging ontvangen, en die wél tot de lijst met eerstelijns zorgberoepen behoren en voldoen aan de criteria:

'Eerste groep'

  • kan via deze webapp zien of hij/zij als individuele zorgverstrekker op de lijst staat
  • als zij op de lijst staan kunnen zij op de tool zien wanneer zij hun uitnodiging zullen krijgen/kunnen zij hun uitnodiging via de tool downloaden;
  • als zij niet in de lijst staan, is het sinds 17 maart enkel mogelijk om af te wachten op de vaccinatie van de brede bevolking tenzij ze in aanmerking kunnen komen voor onze reservelijst.
  • kan op de website van VIVEL zien wie zijn/haar liaison is.

Andere eerstelijnsprofessionals

  • worden in een latere fase prioritair gevaccineerd
  • kunnen ook bekijken op de webapp of hun naam op de lijst staat. Bij problemen bij toegang op deze site. Kijk bovenaan deze pagina voor tips.