Een aantal keer per jaar organiseren we over de middag met onze Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne een NICE2KNOW netwerklunch. We willen hiermee 4 doelen realiseren:

-We geven steeds een korte toelichting bij de werking van onze eerstelijnszone en de projecten waar we rond bezig zijn zodat meer zorgprofessionals ons leren kennen.

-We streven ernaar om telkens in een andere locatie bij een lokale zorg of welzijnspartner bijeen te komen zodat deze werking bekend wordt bij de deelnemers. Zo waren we al te gast in de Refuge (Sociaal Restaurant), in de Thomas More Hogeschool en bij het CKG Betlehem.

-We nodigen een spreker uit die toelichting geeft bij een relevant thema. Zo hebben we in vorige edities al uitleg gekregen over ‘Zipster’ door de ontwikkelaar van Zipster zelf, over de onderzoeksresultaten van ons Mantelzorgproject i.s.m. Thomas More door de onderzoekers en over ‘Born in Belgium’ door een projectmedewerker.

-We willen er voor zorgen dat de lokale zorg en welzijnspartners elkaar beter kunnen leren kennen en dat het lokaal netwerk zo versterkt wordt. We bieden hiervoor een lunch aan en we merken dat de meeste deelnemers van de gelegenheid gebruik maken om met de andere zorgprofessionals in gesprek te gaan.