Samen maken we werk van psychologische zorg in de eerste lijn, kom en ontdek!

Op 2 maart 2023 organiseert de lokaal coördinator conventie psychologische functies in de eerste lijn samen met Eerstelijnszone Regio Aalst en Advies en Coaching een kick-off evenement dat volledig in het teken zal staan van psychologische zorg in de eerste lijn.

Benieuwd hoe jij als eerstelijnsprofessional psychologische problemen kan signaleren en op welke manier jij ondersteuning kan bieden? Wil je meer te weten komen over de conventie en de betrokken klinisch psychologen en orthopedagogen in de regio? Op deze netwerklunch zal je de ins en outs van eerstelijnspsychologische zorg ontdekken en ook kennis maken met nabije partners aan de hand van speeddates.

Voor wie?

Voor alle eerstelijnsactoren en alle (geconventioneerde) psychologen, orthopedagogen en therapeuten die actief zijn in Eerstelijnszone Regio Aalst, met honger naar meer samenwerking rond mentaal welbevinden. Iedereen – ongeacht discipline – kan een belangrijke rol opnemen in het oppikken van signalen van psychologische problemen en in de doorverwijzing naar een psycholoog/orthopedagoog.

Programma

12u30 – 13u Onthaal en lunch

13u – 13u15 Plenaire introductie: Introductie ELZ Regio Aalst, Advies en Coaching, Psychologenkring Aalst, lokaal coördinator Regio Aalst en Dender Zuid

13u15 – 14u15 Twee parallelle sessies

  • Uitleg conventie psychologische zorg – netwerkpunten GGZ
  • Ontmoeting tussen (geconventioneerde) psychologen/orthopedagogen

14u15 – 14u30 Pauze

14u30 – 15u30 Kennismakingstafels: ontmoeting tussen eerstelijnsactoren en (geconventioneerde) psychologen/orthopedagogen

Dit evenement wordt georganiseerd door Anneleen Baetens (lokaal coördinator conventie psychologische functies in de eerste lijn regio Aalst en Dender Zuid), Eerstelijnszone Regio Aalst en Advies en Coaching.

Voor meer info kan u mailen naar:

anneleen.baetens@psy-ovl.be

info@elzregioaalst.be

donderdag 2 maart 2023, 12:30 - 15:30
LDC De Maretak, Zaal winter en zomer Albrechtlaan 119A, 9300 Aalst
gratis