Alle zorg op één handige plek! Dat blijft de missie van de Vlaamse Sociale Kaart.

Daarom hebben we hard gewerkt aan een vernieuwde website. Ga zeker eens een kijkje nemen op www.desocialekaart.be!

Via deze weg willen we alle opgenomen zorgaanbieders meer informatie bezorgen over de vernieuwde website aan de hand van filmpjes. Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste nieuwigheden met telkens linkjes naar de handleidingenpagina's waarop meer uitleg en filmpjes staan.

  • We maken gebruik van een verbeterde zoekmotor. Daarnaast kan je heel wat doen met de zoekresultaten. Daarover kunt u op deze pagina meer info vinden.
  • Er is een nieuw datamodel ontwikkeld met 3 types fiches. Hierover meer op deze pagina.
  • Het aanmelden op de website om eigen fiches te beheren of toegang te krijgen tot extra functionaliteiten gebeurt via een digitale sleutel. Bekijk hier hoe u zo'n profiel kunt aanmaken.
  • Fichebeheerders kunnen nog steeds zelf aan de slag met hun eigen fiche(s). Indien u een profiel had in de vorige versie van de website is het belangrijk om met datzelfde e -mailadres aan te melden. Indien u intussen een ander e-mailadres hebt, kunt u opnieuw het beheer aanvragen over de fiche(s). Hoe u dit juist doet, vindt u op deze pagina.
  • Door het koppelen met authentieke overheidsbronnen halen we heel wat info die momenteel al gekend is door de overheid automatisch binnen op de Sociale Kaart. Voor het aanvullen en actueel houden van deze gegevens rekenen we voortaan op de zorgaanbieders zelf. We hanteren hiervoor het principe van 'gedeelde verantwoordelijkheid'.
  • Erkende zorgverleners melden ook aan met digitale sleutel waardoor hun professionele gegevens uit authentieke overheidsbronnen opgehaald worden, waardoor het aanbod sneller online kan gepubliceerd worden. Hoe u als zorgverlener aan de slag kan, leest u hier.
  • Nieuwe fiches kunnen nog steeds toegevoegd worden. Dit verloop via de wizard. Op deze pagina wordt u aan de hand van filmpjes wegwijs gemaakt.

Christophe Pyra kwam op 27/10/22 de vernieuwde sociale kaart voorstellen op het forum van de eerstelijnszones. Klik hier om de powerpoint te bekijken.