OEWIST? Samen aan de praat!

  • 30 april 2021

Door de dienst Samenleven/senioren in Boom werd een volwaardig bel-project met vrijwilligers uitgewerkt.
Tijdens de eerste  lockdown werden de 70-plussers allemaal opgebeld om te horen of alles oké was. Hierdoor werden zelfs tot op heden nog een 15-tal senioren wekelijks opgebeld door enkele personeelsleden.
 
Om dit initiatief te verankeren en een luisterend oor te bieden aan al wie nood heeft aan een babbel, werd het project OEWIST? uitgewerkt. Vrijwilligers werden aangetrokken, zij tekenden een overeenkomst met privacy-verklaring en krijgen ook een kleine onkostenvergoeding voor hun telefoongesprekken. Wij verwachten van hen dat ze wekelijks telefoneren met de hen toegewezen Boomse senior(en) en dat ze maandelijks een intervisie bijwonen met de andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen.
 
In de flyer vindt u alvast meer info en contactgegevens. Zorgverleners gevestigd in Boom zullen nog een affiche en flyers krijgen om dit initiatief mee te promoten. Via dit kanaal willen we natuurlijk ook zorgverstrekkers rondom Boom op de hoogte brengen van het project want uiteraard gaan Bomenaars ook in naburige gemeentes bij zorgverleners op bezoek. 
 
Dus kent u iemand die behoefte heeft aan een wekelijkse babbel? 
Of graag zelf zijn steentje wil bijdragen als belvrijwilliger? 
Dan kan u hen doorverwijzen naar senioren@boom.be of 03 880 58 41