Onderzoek "Samenwerking zorg, welzijn en lokale besturen' in Beernem

  • 27 april 2021

In opdracht van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen is hogeschool UCLL het onderzoek 'Samenwerking zorg, welzijn en lokale besturen" gestart in (momenteel) twee gemeenten: Beernem en Tongeren. De lokale besturen van Beernem en Tongeren hebben hun deelname aan het onderzoek al officieel goedgekeurd. Tijdens een eerste fase (voor de zomer) doen zij kennisverzameling via een enquête en interviews. Tijdens de tweede fase (na de zomer) nodigen ze alle actoren uit de gemeenten uit voor brainstorms, workshops en ‘matchmaking events’ voor meer en betere samenwerking. Al dan niet deelnemen aan de enquête, interviews, evenementen is steeds volledig vrijwillig natuurlijk.

 

Hieronder de informatie en de link waarmee u kunt deelnemen. 

 

Beste,

 

U zet zich dagdagelijks in voor zorg en welzijn in eerstelijnszone WE40 en bent van ontzettende meerwaarde voor deze inwoners. Wij hopen op uw expertise en ervaring beroep te mogen doen om meer te weten te komen over de samenwerkingen in Beernem met betrekking tot zorg en welzijn. Bent u actief in Beernem of voor Beernemaren? Dan is deze mail voor u bedoeld.

 

Met Beernem mail nodigen we u uit om deel te nemen aan een vragenlijst. Hogeschool UCLL start in Beernem namelijk een onderzoek naar de stimulerende en remmende factoren voor samenwerking (in opdracht van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen). De informatie uit de (anonieme, vertrouwelijke) vragenlijst zal gebruikt worden om in het najaar brainstorms, workshops en matchmaking events te organiseren in onze gemeente, waar u eveneens een uitnodiging voor zal ontvangen en desgewenst aan kan meenemen.

 

Via onderstaande vragenlijst kan u ons vertellen over hoe u samenwerking vandaag ervaart in Beernem. https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2hNSy33PDepjYeW

 

Het invullen van de enquête duurt 20 à 30 minuten. U kan de vragenlijst laten openstaan om er op een later moment aan verder te werken. Na het indienen van de vragenlijst kan u trouwens het overzicht van uw antwoorden downloaden (via de knop ‘PDF-rapport downloaden’). Zo kan u ook zelf al met collega’s en partners aan de slag om na te denken over verdere samenwerking. U zal ook de resultaten van dit onderzoek ontvangen, zodra deze beschikbaar zijn. En, tot slot, in het najaar nodigen we u dus uit om – indien gewenst – deel te nemen aan de brainstorms, workshops en matchmaking events.

 

Alvast bedankt voor uw interesse en tijd!

 

Vriendelijke groeten,

Sam Pless & Jasmine Buntinx (i.o.v. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen)

Sam Pless | sam.pless@ucll.be Onderzoeker | Health Innovation en Inclusive Society

Lector | PBA Verpleegkunde, domein Eerstelijnszorg (campus LiZa)

Opleidingscoördinator | Ba-na-ba en postgraduaten Eerstelijnszorg