Online corona-vragenlijst voor 60-plussers

 • 25 mei 2020

De strijd tegen het coronavirus wordt volop gevoerd en stelt de samenleving voor grote uitdagingen. Al enkele weken bevinden we ons in een opmerkelijke situatie met strenge maatregelen. Contact met familie, vrienden of buren vermijden, anderhalve meter afstand bewaren, niet-essentiële verplaatsingen uitstellen;   … het zijn enkele maatregelen die ons dagelijks leven flink veranderd hebben. Werknemers zijn verplicht om van thuis uit te werken of worden geconfronteerd met tijdelijke werkloosheid. De klasdeuren bleven tot nu toe volledig gesloten en leerlingen moeten het doen met thuisonderwijs. Maar hoe brengen 60-plussers de coronacrisis door? Welke impact heeft deze crisis op uw eigen leven?

Door allerlei partijen wordt veel gesproken over de ouderen maar veel te weinig met de ouderen.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Maastricht en HOGENT gaan aan de hand van dit onderzoek op zoek naar wat u zelf ervaart in deze tijd.

Daarom willen we u vragen of u bereid bent om aan dit vragenlijstonderzoek deel te nemen.

We beogen de opvattingen en visie van de ouderen zelf meer over het voetlicht te brengen omdat er vaak meer over hen dan met hen gesproken wordt.

 • Wat houdt de bevraging in?
  De vragenlijst gaat na welke impact de coronacrisis op u, als thuiswonende 60-plusser, heeft.
   
 • Hoeveel tijd neemt de bevraging in beslag?
  Het invullen van de vragenlijst duurt 15 a 20 minuten.
   
 • Moet ik persoonlijke gegevens invullen?
  Neen, de bevraging is volledig anoniem. Uw naam of andere persoonlijke gegevens hoeft u nergens in te vullen. Uw antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk behandeld.
   
 • Hoe kan ik deelnemen?
  Klik hier om de vragenlijst te openen.